Gisteren demonstreerden duizenden mensen in Boedapest tegen de omstreden wet van Viktor Orbán.
Volledig scherm
Gisteren demonstreerden duizenden mensen in Boedapest tegen de omstreden wet van Viktor Orbán. © Reuters

Boeken in de ban en waarschuwing voor Bridget Jones’s Diary: Hongarije verbiedt ‘homopromotie’

Populaire films als Bridget Jones’s Diary en Billy Elliot mogen alleen nog ‘s avonds laat op de Hongaarse televisie worden uitgezonden, met een waarschuwing dat ze niet geschikt zijn voor jongeren. Het is een van de uitvloeiselen van de omstreden wet die het Hongaarse parlement heeft aangenomen die jongeren moet ‘beschermen’ tegen informatie over homoseksualiteit en geslachtsoperaties.

7 reacties

 • Leonardo Borsboom

  2 maanden geleden
  Als politici gaan uitmaken wat je wel of niet mag denken, foute boel.
 • J.C. Kattestaart

  2 maanden geleden
  Wanneer word het aangenomen dat ieder land zijn eigen normen,waard en wetten heeft. Dring de z.g.nette westerse levens vorm niet http://op.NL bemoei je er niet mee en neem geen positie in.Laat iedereen in zijn http://waarde.De media zou daar ook eens over moeten nadenken.
 • Henny Gerritsen

  2 maanden geleden
  Als je zo ben, dan is dat zo! Maar dan hoef er toch geen reclame voor te maken , dat doen vrouw man koppels toch ook niet ! En als men in Hongarije daar anders over denk, dan is dat hun goed recht . Vraag het de gemiddelde moslim hoe hij over homoseksualiteit dekt, dan gooit hij van een flatgebouw af! Zal wel niet geplaatst worden, pas niet in jullie straatje !
 • YvRe vd Borden

  2 maanden geleden
  Terug naar de Middeleeuwen. Schop dit land toch de EU uit. Willen niets, werken nergens aan mee en houden alleen maar hun hand op.
 • Julia van Damme

  2 maanden geleden
  Ik heb tot nu toe nog nooit begrepen (of wel) waarom men zo nodig die ontwikkelingslanden uit Oost-Europa bij de Europese Gemeenschap moest hebben. Niets te bieden, de meeste landen daar, behalve criminele bendes die hier, dankzij de open grenzen, vakantiehuisjes komen leeghalen en auto's strippen (2x de airbag uit mijn stuur). Kosten alleen maar geld. Politieke actie om een blok te vormen tegenover Rusland, maar dat zullen we natuurlijk nooit met zoveel woorden horen zeggen. Julia van Damme
 1. Fransen pakken dit weekend weer massaal de koffers: ‘Dit is in niet één ander land denkbaar’
  PREMIUM
  Vandaag extreme zwarte zaterdag

  Fransen pakken dit weekend weer massaal de koffers: ‘Dit is in niet één ander land denk­baar’

  Het lijkt erop dat veel vakantiegangers de beruchte Zwarte Zaterdag in Frankrijk voor willen zijn. Op de Franse snelwegen naar de vakantieregio’s was het gisteravond al erg druk. De ANWB meldde 1015 kilometer file op het hoogtepunt. Vandaag wordt het er helemaal aansluiten, met extreme drukte op de snelwegen. Zelfs nu, in tijden van corona, gaat iedereen gelijktijdig de weg op. ,,Dit is in niet één ander land denkbaar.’’