Volledig scherm
De met zonnepanelen bedekte, brandende veestal in Elpersbüttel. De brandweer kon niets meer doen voor de honderden dieren in het gebouw. © Screenshot NDR

Boerenzoon speelt met vuur in veestal: ruim 800 dieren dood

Bij een brand in een veestal in het noorden van Duitsland zijn gisteravond 500 lammeren, 300 schapen, 80 koeien en 6 paarden om het leven gekomen. De brandweer kon voorkomen dat het vuur oversloeg naar de woning van de veeboer.

De brand in de stal in Elpersbüttel (Sleeswijk-Holstein) ontstond doordat het achtjarige zoontje van de boer en een vriendje er met vuur speelden, zo verklaarde de politie tegenover regionale media.  De veeboer alarmeerde omstreeks 17.20 uur de brandweer. Die kampte met een tekort aan bluswater in de directe omgeving van de boerderij en moest water uit sloten en meertjes in de buurt halen. De stal was volgens de brandweercommandant niet meer te redden. 

Rookvergiftiging

De meeste dieren zouden om het leven zijn gekomen door rookvergiftiging. De boer wist een aantal beesten nog uit de stal te bevrijden. Zijn vrouw probeerde dat ook maar liep daarbij een rookvergiftiging op. Zij werd overgebracht naar het ziekenhuis. Een veearts bekommerde zich om de overlevende dieren.