Volledig scherm
Terri Lynn Rote © Polk County Jail

Boete voor vrouw die twee keer op Trump probeerde te stemmen

Een vrouw die vorig jaar probeerde om twee keer op Donald Trump te stemmen, krijgt een proeftijd van twee jaar en een boete van 750 dollar (zo'n 638 euro).

De 56-jarige Terri Lynn Rote werd betrapt toen ze voor de tweede keer haar stem uit wilde brengen bij een stembureau in Des Moines, de hoofdstad van Iowa. Daarop werd ze opgepakt wegens verkiezingsfraude, meldt The Independent

Volgens Rote zou Trump hebben beweerd dat de verkiezingsuitslag mogelijk vervalst werd. Om zeker te zijn van een stem op haar favoriete kandidaat, wilde ze daarom nog een keer stemmen. Rote was bang dat haar oorspronkelijke stem op Trump vervangen werd door een stem op de Democraat Hillary Clinton.

Spontane actie

De Trump-aanhanger is achteraf verbaasd over haar eigen daad en noemt het een spontane actie. ,,Ik wist eigenlijk niet wat er met me gebeurde." Vorige maand gaf ze daarom haar schuld toe. 

De rechter oordeelde deze week dat het incident van Rote's strafblad wordt verwijderd zodra ze de boete heeft betaald en de proeftijd van twee jaar voorbij is.