afp
Volledig scherm
© afp

Bonje bij bezoek Turkse president aan België

Het bezoek van de Turkse president Recep Tayyip Erdogan aan België gaat niet over rozen. Een Belgische agent kreeg maandag een elleboogstoot van een Turkse collega. Zondagavond zou volgens Belgische media een fikse woordenwisseling hebben plaatsgevonden tussen de entourage van Erdogan en Brusselse politiemensen.

 1. Mag een zorgverzekeraar je weigeren als je een slechte gezondheid hebt?
  18

  Mag een zorgverze­ke­raar je weigeren als je een slechte gezondheid hebt?

  Over wat er wel en wat er niet gedekt wordt door de zorgverzekering bestaan veel misverstanden. En hoewel je misschien niet altijd zin hebt om dat tot op de bodem uit te zoeken, kan je veel geld besparen door dat wel te doen. Vergelijkingssite Independer liet onafhankelijk onderzoek uitvoeren naar de belangrijkste misverstanden, deze keer: mag een zorgverzekeraar je weigeren voor de basisverzekering vanwege een slechte gezondheid?
 2. Turkse gevechtsvliegtuigen opnieuw belaagd

  Turkse gevechts­vlieg­tui­gen opnieuw belaagd

  Vliegtuigen van de Turkse luchtmacht zijn opnieuw belaagd vanuit Syrië. De strijdkrachten meldden dinsdag dat toestellen op patrouille maandag werden bedreigd door luchtafweer en door een gevechtsvliegtuig van het type Mig-29 dat niet kon worden geïdentificeerd. Zondag viel ook een niet geïdentificeerde Mig-29 Turkse F-16's lastig. De Syrische luchtmacht beschikt over dit Russisch type vliegtuig. De Russen hebben het niet zelf naar Syrië meegenomen voor hun luchtaanvallen.