Heleen Mees.
Volledig scherm
Heleen Mees. © epa

Borg betalende loodgieter baalt van Heleen Mees

Leon Alfonso heeft het helemaal gehad met Heleen Mees. De Amerikaanse loodgieter doneerde de borgsom van 5000 euro voor de Nederlandse econome, maar heeft nog niks van haar gehoord.

'Het is niet eerlijk', vertelt Alfonso aan De Telegraaf. 'Ik heb al die maanden nog steeds niets van haar gehoord, en ook nu niet.' Nadat de rechtzaak van Mees wegens stalking van econoom Willem Buiter werd geschrapt, bedankte zij iedereen via Twitter voor hun steun. Iedereen behalve de loodgieter die haar borgsom betaalde. De Amerikaan deed dit nadat hij in de media berichten had gelezen dat de powerfeministe was opgepakt.

Hij noemt het een leugen dat Mees' advocaat Ira London heeft gezegd dat hij na de schikking wekelijks belde om te vragen waar zijn geld bleef. 'Ik heb amper contact gehad met meneer London.' Alfonso is het niet eens met de schikking die de econome trof. 'Mees had de rechtszaak gewoon helemaal door moeten zetten, dan was ze volledig vrijgesproken. Dit is toch, hoe licht ook, bekennen dat je zelf ook schuld hebt', aldus de loodgieter.

  1. ‘Juist nu is het oppassen geblazen, want het virus is nog lang niet weg’
    PREMIUM

    ‘Juist nu is het oppassen geblazen, want het virus is nog lang niet weg’

    Nu het aantal nieuwe besmettingen blijft dalen wordt in Italië openlijk gesproken over fase twee. De fase van de herstart, maar nog voordat er een vaccin is. Wie kunnen het eerst weer naar buiten en hoe? Moeten we voorlopig anderhalve meter afstand houden en een mondkapje op? En zo ja, voor hoe lang? Nu is het vooral nog zaak mensen binnen te houden. Correspondent Angelo van Schaik bericht vanuit Rome. Alle eerdere afleveringen lees je hier.