Boris Johnson ‘voert oorlog met de vrije pers’

Ministers die niet meer verschijnen in nieuwsprogramma’s, premier Johnson die interviewverzoeken weigert en bepaalde journalisten die niet welkom zijn op persbriefings: de regering Johnson voert een oorlog tegen de vrije pers, vinden critici. Onzin, zeggen hij en zijn team.

Dat Boris Johnson een onconventionele premier is, is geen verrassing. Dat hij dingen anders aanpakt dan men in het Verenigd Koninkrijk gewend is, ook niet. Maar Britse journalisten maken zich zorgen over zijn houding ten opzichte van de media: zij vinden dat de premier hen dwarsboomt in hun werk en vooral bezig is met het vermijden van lastige vragen.

  1. Gepeste Quaden (9) niet naar Disneyland met half miljoen euro: ‘We schenken alles aan goede doelen’

    Gepeste Quaden (9) niet naar Disneyland met half miljoen euro: ‘We schenken alles aan goede doelen’

    Aangrijpende beelden van een gepeste jongen die roept dat hij niet meer verder wil leven hebben een ongekende actie tegen pesten op gang gebracht. Een crowdfundingsactie om de 9-jarige Quaden Bayles naar Disneyland te sturen bracht binnen een week een half miljoen euro in het laatje. De familie van het Australische jongetje houdt het geld niet zelf, maar schenkt alles aan goede doelen. ,,Zij hebben het echt nodig.”