Volledig scherm
© EPA

Bosbranden in de Algarve blijven woeden: 29 gewonden en meer dan 16.500 hectare verwoest

In de Algarve, in het zuiden van Portugal, blijven de bosbranden woeden. In de bergachtige streek rond Monchique worden meer dan 1100 brandweermannen ingezet, om te voorkomen dat de brand overslaat op het toeristische stadje. De branden zouden al meer dan 16.500 hectare verwoest hebben, aldus bosexperts aan de krant Público. Bij de branden zijn 29 mensen gewond geraakt.

Volledig scherm
© EPA

Stevige wind en hoge temperaturen bemoeilijken de bluswerkzaamheden in de moeilijk toegankelijke Algarve. De afgelopen dagen werden al verschillende huizen en een hotel geëvacueerd. De rookwolken bereikten intussen ook de bij toeristen populaire stranden.

Vanaf morgen koelt het ook in Portugal ietwat af, na dagen met recordtemperaturen tot 46 graden. In Monchique blijft het kwik de volgende dagen op maximaal 25 graden, maar in verschillende Portugese regio's in het zuiden, het noorden en het oosten blijft het risico op bosbranden hoog.

In het oosten van Spanje woeden vandaag ook nog altijd bosbranden. Een brand ruim 50 kilometer ten zuiden van Valencia heeft al 800 hectare bos in de as gelegd. Verschillende woonwijken werden maandagavond al geëvacueerd: zo'n 2500 mensen moesten de nacht doorbrengen in noodonderkomens.

Volledig scherm
© AP