Volledig scherm
Kustwacht en reddingswerkers op de plek waar de Zuid-Koreaanse veerboot Sewol zonk. © afp

Boskalis adviseert Zuid-Korea over rampschip

Een bergingsinspecteur van het bedrijf SMIT Salvage, een dochter van Boskalis, is naar Zuid-Korea vertrokken om de autoriteiten te adviseren over de berging van het rampschip Sewol. Een woordvoerder van Boskalis liet weten dat de bergingsinspecteur morgen een eerste gesprek heeft met de Zuid-Koreaanse regering.

'De Zuid-Koreaanse regering heeft ons gevraagd mee te denken over de berging', aldus de woordvoerder. 'Op dit moment is nog niet gesproken over het sturen van nog meer mensen en materieel. Het kan nog wel enkele weken duren voordat daarover duidelijkheid is. De eerste prioriteit ligt uiteraard bij het zoeken naar vermisten, en mogelijk overlevenden. Wij zijn daarbij niet betrokken.'

De Sewol zonk een week geleden. Ruim 100 opvarenden zijn omgekomen. Er worden nog circa 200 mensen vermist.

  1. Drama Duitsland: Adrian S. (26) doodde ouders, oom, tante, halfzus en halfbroer dag voor begrafenis oma

    Drama Duitsland: Adrian S. (26) doodde ouders, oom, tante, halfzus en halfbroer dag voor begrafenis oma

    Het Duitse Rot am See sidddert nog na van het schietdrama dat zich gisteren voltrok in gasthof De Duitse Keizer. De 26-jarige Adrian S. schoot er gisteren zijn (gescheiden) ouders dood, een oom en tante, en een halfzus en halfbroer. Dat gebeurde een dag voor de begrafenis van zijn oma, waarnaar de familie op weg was. Adrian werd vanmiddag voorgeleid. De Duitse rechter besloot hem langer vast te houden.