Desi Bouterse bezoekt het Academisch Ziekenhuis Paramaribo voor de opening van een nieuw beddenhuis.
Volledig scherm
Desi Bouterse bezoekt het Academisch Ziekenhuis Paramaribo voor de opening van een nieuw beddenhuis. © Twitter Desi Bouterse

Bouterse lapt eigen coronaregels aan zijn laars

Terwijl heel Suriname in een lockdown zit vanwege het coronavirus, neemt president Desi Bouterse het niet zo nauw met de regels. Bij een bezoek aan het Academisch Ziekenhuis Paramaribo wandelt hij door een volgepakte gang waar verpleegsters hem uitgebreid omhelzen. Een filmpje zorgt voor veel ophef.

  1. Onrust rond Surinamers die niet terug kunnen naar huis: ‘Sommigen zijn suïcidaal’

    Onrust rond Surinamers die niet terug kunnen naar huis: ‘Sommigen zijn suïcidaal’

    Er is grote onrust ontstaan om het lot van honderden Surinamers die vanwege de coronacrisis in Nederland zijn gestrand. Door financiële, geestelijke en lichamelijke problemen en verontrustende verhalen vanuit het thuisfront lopen de spanningen in veel families op, zeggen gedupeerden tegen deze site. De veiligheidsdienst van Suriname is op de hoogte van de problemen en laat komende maandag een groep van tweehonderd mensen terugvliegen naar Suriname.
  2. Man ‘kaal’ noemen op werkvloer is volgens Britse rechtbank seksuele intimidatie

    Man ‘kaal’ noemen op werkvloer is volgens Britse rechtbank seksuele intimida­tie

    Een man op de werkvloer uitschelden voor ‘kale’ kan beschouwd worden als seksuele intimidatie. Dat heeft een Britse rechtbank bepaald. Volgens de rechters hebben mannen veel vaker met haarverlies te kampen dan vrouwen, waardoor het een toespeling is op hun geslacht en dus een vorm van discriminatie en seksuele intimidatie. ,,Het kan vergeleken worden met een opmerking over de borstgrootte van een vrouw.”