Jair Bolsonaro
Volledig scherm
Jair Bolsonaro © Getty Images

Boze burgemeester eist aftreden van 'domme' president Brazilië: 'Zwijg en blijf thuis’

De burgemeester van een Braziliaanse stad die zwaar getroffen is door het coronavirus opent frontaal de aanval op Jair Bolsonaro, de in opspraak geraakte president van het land. Volgens Arthur Virgilio Neto is de 65-jarige Bolsonaro verantwoordelijk voor het hoog opgelopen dodental in Brazilië. ,,Treed af, zwijg en blijf thuis”, briest de burgervader vandaag.

  1. Minstens 13 doden bij politie-actie in Rio de Janeiro, onder wie beruchte bendeleider

    Minstens 13 doden bij politie-ac­tie in Rio de Janeiro, onder wie beruchte bendelei­der

    Bij een politie-inval in een sloppenwijk in de buurt van Rio de Janeiro zijn donderdag tenminste 13 mensen omgekomen. Onder de doden is een beruchte leider van een drugsbende uit het noorden van Brazilië die sinds 2019 voortvluchtig was, aldus de plaatselijke politie. ,,Er zijn 13 doden, twee mensen zijn gearresteerd en een grote hoeveelheid wapens is in beslag genomen”, vertelde politiewoordvoerder Fabricio Oliveira op een persconferentie.
  2. Braziliaanse president in het nauw door ‘verwoestende’ video

    Braziliaan­se president in het nauw door ‘verwoes­ten­de’ video

    De Braziliaanse president Jair Bolsonaro is verder in het nauw gebracht in het onderzoek naar machtsmisbruik dat tegen hem loopt, nu steeds meer details uit een opgenomen ministerraad naar buiten komen. Diverse Braziliaanse media citeren bronnen die spreken van een ‘verwoestende’ video voor Bolsonaro. Tijdens de vergadering zou hij zijn regering vloekend en tierend duidelijk hebben gemaakt dat hij de top van de federale politie wil vervangen omdat die zijn familie ‘achtervolgt’.