Volledig scherm
Roken is op Duitse treinstations alleen toegestaan op aangewezen plekken. © Shutterstock

Boze Nederlander slaat rokende Duitse dakloze het ziekenhuis in

Een 34-jarige Nederlandse man, die op 27 december met zijn gezin per trein naar Duitsland reisde, is op het station van München ‘losgegaan’ op een 66-jarige Duitser. Het handgemeen ontstond rond 13.00 uur toen de Duitse man geen gehoor gaf aan een verzoek om met zijn brandende sigaret elders te gaan staan. 

Duitse media melden dat de Hollander, in gezelschap van zijn partner en kinderen van 1 en 3 jaar oud, op het Ostbahnhof de lift van het perron wilde nemen en daarbij op de rokende man stuitte. Een verzoek van de Duits sprekende moeder (39) om even opzij te gaan, vond bij de roker geen willig oor.

De dakloze had weinig trek om aan de kant te gaan, om zo te voorkomen dat de kinderen zijn tweedehands rook zouden inademen. De vrouw probeerde vervolgens de sigaret van de man uit zijn handen te slaan en drukte hem daarbij klem, waarop de paffende zwerver de vrouw een duw gaf.

‘In de mangel’

Die handtastelijkheid accepteerde de Nederlandse vader niet. Hij nam, zo schrijven Duitse media, de roker ‘in de mangel’. Toegesnelde agenten maakten, nadat een omstander tussenbeide kwam, een einde aan de schermutseling en hielden de meppende vader aan.

De getroffen roker werd later voor een verwonding aan het gezicht  behandeld in een ziekenhuis. De Nederlander en zijn gezin mochten, na het in de arm nemen van een Duitse advocaat, de terugreis naar huis maken. De vader wordt vervolgd wegens geweldpleging en toebrengen van letsel.