Volledig scherm
PREMIUM
© EPA


Australische premier weigert klimaatbeleid aan te passen na catastrofale bosbranden

Bosbranden AustraliëDe verwoesting is catastrofaal in de gebieden die door de Australische bosbranden zijn getroffen. Het vuur vernietigt dorpen en miljoenen hectare natuur en volgens lokale politici moet het ergste nog komen . ,,Mijn dochter riep nog: snel, pak de hond!’”

,,Iedereen zegt steeds dat ik zo sterk ben, maar ik wil helemaal niet sterk meer zijn. Ik sta op het punt heel hard te gaan huilen.” Victoria Herrera is door de bosbrand alles verloren. Aangewakkerd door de wind raasde de bosbrand over haar erf in het dorpje Wingecarribee Shire, ongeveer 150 kilometer ten zuidwesten van Sydney. Zelf kon ze tijdig wegkomen.

  1. Vermist jongetje (5) overleden nadat verdwaalde moeder hem verliet om hulp te zoeken

    Vermist jongetje (5) overleden nadat verdwaalde moeder hem verliet om hulp te zoeken

    Na drie dagen intensief zoeken heeft de politie in een afgelegen bosgebied bij de plaats Ketchikan in Alaska het stoffelijk overschot aangetroffen van de 5-jarige Jaxson Brown. Het jongetje was door zijn moeder Jennifer Treat (36) achtergelaten, omdat ze in blinde paniek hulp ging zoeken nadat de twee tijdens een 13 kilometer lange wandeling verdwaald waren geraakt. Op weg naar de bewoonde wereld raakte Jaxson’s moeder gewond. Ze verdwaalde opnieuw en bleef langere tijd onvindbaar voor hulpdiensten.