Volledig scherm
Straatbeeld van Hanoi © afp

Brabantse student weer thuis na 'horrorvakantie' in Vietnam

De 20-jarige Tim Valk is weer thuis. Zijn familie en vrienden hebben hem vanochtend opgehaald van vliegveld Schiphol. Valk zat sinds augustus vast in een cel in Vietnam nadat hij betrokken was geraakt bij een dodelijk ongeval.

Volgens Geert Wijtvliet, de oom van Tim en woordvoerder van de familie, gaat het goed met hem. De 20-jarige student zou voldoende te eten en te drinken hebben gehad, weet Omroep Brabant. 'Hij oogt monter en was niet gebroken. Hij is goed behandeld.'

Gisteren meldde Wijtvliet nog dat het besluit over Tims vrijlating pas na het weekend zou vallen.

De student zat sinds begin augustus in een Vietnamese cel nadat hij met een gehuurde motorscooter betrokken raakte bij een ongeluk. Hij wordt ervan beschuldigd dat hij het fatale ongeluk heeft veroorzaakt terwijl hij zonder rijbewijs reed. Het ongeluk gebeurde op het tropische eiland Phu Quoc aan de zuidwestkust van Vietnam. De jonge student werd geschampt door een spookrijdende motorrijder waardoor hij de macht over het stuur verloor en inreed op een aantal voetgangers. Een 51-jarige voetganger overleed twee dagen na de aanrijding.