Brand op Kilimanjaro breidt zich uit: toeristenkamp geëvacueerd

VIDEODe natuurbrand op de Kilimanjaro in het Oost-Afrikaanse Tanzania breidt zich uit, zo is te zien op satellietbeelden. Een kamp van bergbeklimmers uit Zwitserland en andere landen moest worden opgebroken wegens de oprukkende vlammen. De Tanzaniaanse regering hoopt op hulp van blusvliegtuigen en -helikopters. 

 1. Trump maakt ruzie met presentator, Biden zet zijn plannen voor het land uiteen
  Vragenuurtje

  Trump maakt ruzie met presenta­tor, Biden zet zijn plannen voor het land uiteen

  De Amerikaanse president Donald Trump heeft donderdagavond (plaatselijke tijd) tijdens een live vragenuur met kiezers op de zender NBC gezegd dat de coronapandemie in de Verenigde Staten vrijwel voorbij is. Terwijl hij zijn aanpak van de pandemie verdedigde, kreeg hij in het gelijktijdige vragenuur van de Democratische presidentskandidaat Joe Biden het verwijt dat hij ‘niets’ heeft gedaan om het virus te stoppen.
 2. Terrorismebestrijder waarschuwt voor ‘radicale onderstroom’ bij anti-lockdowndemonstranten

  Terrorisme­be­strij­der waarschuwt voor ‘radicale onder­stroom’ bij an­ti-lockdownde­mon­stran­ten

  Binnen de brede beweging van anti-lockdowndemonstranten bestaat een radicale onderstroom met extremistische gedragingen. Zij belagen politici en journalisten, intimideren agenten en zetten privégegevens van prominenten online. Dat constateert de Nationaal Coördinator Terrorismebestrijding en Veiligheid (NCTV) in het nieuwe dreigingsbeeld, dat ieder kwartaal gepubliceerd wordt.