Volledig scherm
Foto ter illustratie. © ANP XTRA

Brandweer bevrijdt meisje (9) uit wasmachine door benen in te smeren

De Brusselse brandweer kreeg gisteravond een opmerkelijke oproep: een 9-jarig meisje zat vast in de wasmachine in haar ouderlijk huis en moest met spoed worden bevrijd. 

Volgens brandweerwoordvoerder Walter Derieuw was het kind in de machine geklommen. Eerst gingen haar benen erin. Toen zij tot haar knieën in de trommel zat, kwam het meisje vast te zitten. Loskomen lukte niet meer, ook niet met de hulp van haar ouders, zo meldt Het Laatste Nieuws. 

Wasmiddel

De brandweermannen besloten de benen van het kind in te smeren met wasmiddel. Uiteindelijk slaagden zij er zo in het meisje te bevrijden zonder de wasmachine te hoeven demonteren.

Een arts onderzocht het kind ter plekke en stelde vast dat haar een ziekenhuisbezoek bespaard kon blijven. Waarom het meisje in de wasmachine kroop, is niet bekend.

  1. Celstraffen voor mortuarium-personeel dat stiekem autopsie voetballer Sala filmde

    Celstraf­fen voor mortuarium-personeel dat stiekem autopsie voetballer Sala filmde

    De baas en een medewerkster van een mortuarium in de Britse plaats Bournemouth hebben respectievelijk veertien en vijf maanden celstraf gekregen omdat ze in het geheim opnamen maakten van de lijkschouwing van voetballer Emiliano Sala. De 28-jarige spits kwam 21 januari om het leven bij een vliegtuigongeluk boven het Kanaal. Volgens de rechter hebben directeur Sherry Bray (49) en personeelsleid Christopher Ashford (62) zich schuldig gemaakt aan ‘een wel heel morbide nieuwsgierigheid’.