Brandweer heeft grote brand in hotel Londen onder controle

VIDEO/UpdateDe brandweer in Londen heeft de grote brand die was uitgebroken in het vijfsterrenhotel Mandarin Oriental in Knightsbridge, onder controle. Bij de brand zijn geen gewonden gevallen, laat de Londense ambulancedienst weten. Er moesten 36 hotelgasten en 250 medewerkers van het hotel worden geëvacueerd.

Onder de geëvacueerde hotelgasten bevond zich wereldster Robbie Williams. Op beelden in handen van de Britse krant Daily Mail is te zien hoe de zanger rustig de brandtrap afloopt. Eenmaal op straat steekt hij zijn duim op naar een filmende ooggetuige.

De brandweer was met twintig brandweerwagens en ongeveer 120 brandweerlieden uitgerukt naar het pas gerenoveerde hotel aan de zuidkant van Hyde Park. De rookpluimen waren tot in de wijde omtrek te zien. Het vuur had zich verspreid door een verticale façade voor planten en begroeiing op verschillende verdiepingen van het hotel, maar was snel geblust.

,,Brandweermensen hebben extreem hard gewerkt in buitengewoon warme omstandigheden. Ze zullen de hele nacht aanwezig zijn en als het vuur onder controle is, nemen onderzoekers het over en gaan kijken hoe de brand is ontstaan", zei een brandweercommandant van Londen.

In de wijk staat ook het wereldberoemde warenhuis Harrods. ,,We hebben tientallen telefoontjes gekregen via het alarmnummer,'' laat London Fire Brigade Station Manager Pam Oparaocha weten. 

Medewerkers van het hotel zijn geëvacueerd en naar het nabijgelegen Hyde Park gebracht, waar ze flessen water uitgedeeld kregen. Ook patiënten en medewerkers van de schoonheidskliniek naast het hotel, moesten op last van de brandweer vertrekken.

Volledig scherm
© AP

Het vuur brak uit om 16:55 uur Nederlandse tijd. Het 115 jaar oude hotel opende vorige week haar deuren na een ingrijpende renovatie, die 210 miljoen euro kostte. Kamers in het hotel kosten bijna 700 euro per nacht.

De oorzaak van de brand is nog niet bekend.

London Fire Brigade on Twitter

We've now got 20 fire engines and around 120 firefighters and officers tackling a fire on the roof of a hotel in #Knightsbridge https://t.co/Q8RMsTDSTf © @jackwmartin_ https://t.co/npRctIYOvk

CryptoTruffle on Twitter

It's getting better. Sloane Street closed. Hope everyone is safe! https://t.co/PZnguDBxNa

Jack on Twitter

Fantastic organisation by firefighters and police at knightsbridge - fire appears to be well under control

Volledig scherm
© AP
  1. ‘We ruzieden, ze sloeg de deur dicht en vertrok’: broer Emanuela (15) vertelt over mysterieuze verdwijning

    ‘We ruzieden, ze sloeg de deur dicht en vertrok’: broer Emanuela (15) vertelt over mysterieu­ze verdwij­ning

    Een vermist 15-jarig meisje, lege graven en tal van duistere theorieën: wat leest als een boek van Dan Brown, is in werkelijkheid de mysterieuze verdwijning van de 15-jarige Emanuela Orlandi. Het meisje verdween 36 jaar geleden, en haar familie zoekt nog steeds. ,,Ik kan niet accepteren dat er al die jaren mensen waren die weten wat er is gebeurd”, vertelt de broer van Emanuela aan de Britse krant The Guardian.