Volledig scherm
De anaconda uit het Latumer-meer in Meerbusch © AFP

Brandweer vangt 2,40 meter lange anaconda in Duits meer

De brandweer in Duitsland heeft een ruim twee meter lange anaconda gevangen in het Latumer-meer in het Duitse dorpje Meerbusch. Vissers hadden het serpent eerder ontdekt, waarna het meer werd afgezet. Het gaat om een gele anaconda, een wurgslang.

Vissers spotten de 2,40 meter en vijf kilo zware slang als eerste, andere voorbijgangers konden foto's nemen. Aan de hand van de beelden bevestigden experts dat het gaat om een gele anaconda van ongeveer twee meter lang. Het dier is voor mensen niet gevaarlijk, maar kan wel dieren als katten en hazen wurgen.

Met de vangst komt een einde aan dagen van spanning. Het lukte de brandweer twee dagen achter elkaar niet om het serpent te vangen. De anaconda liet zich alleen zien om te zonnen en was alleen bereikbaar per boot. Op de derde dag van de jacht wist een expert van de brandweer met een slangentang het beest toch uit het water te vissen.

De gele anaconda komt normaal gezien enkel in Zuid-Amerika voor. Vermoed wordt dat het dier pas in het meer is uitgezet, mogelijk door een eigenaar die er niet meer voor kon of wilde zorgen. Het beestje wordt ook wel dwerganaconda genoemd en de vrouwtjes kunnen wel vier meter worden. 

Volledig scherm
Gevangen © AFP