Volledig scherm
Michel Temer. © REUTERS

Braziliaanse oud-president Temer weer de cel in

De Braziliaanse ex-president Michel Temer verdwijnt opnieuw achter de tralies. Hij werd in maart opgepakt voor corruptie, maar kwam toen al snel weer vrij. Een federale rechter heeft nu bepaald dat Temer, die wordt verdacht van corruptie, alsnog vast komt te zitten.

De  rechtbank achtte enkele maanden geleden de kans minimaal dat de 78-jarige oud-president zou proberen bewijs te vernietigen als hij op vrije voeten kwam, maar een federale rechtbank heeft dit besluit nu teruggedraaid.

Tegen Temer lopen tien verschillende rechtszaken. In het grote anti-corruptieonderzoek waarin hij verdacht is, zijn tientallen politici beschuldigd. Enkelen werden al veroordeeld, waaronder de voormalige president Luiz Inacio da Silva. Temer was onschendbaar toen hij nog aan de macht was, maar raakte zijn immuniteit kwijt toen zijn termijn afliep.

  1. Volgepakte SpaceX-raket brengt as van overleden astronaut de ruimte in

    Volgepakte Spa­ceX-ra­ket brengt as van overleden astronaut de ruimte in

    Ruimtevaartbedrijf SpaceX heeft vannacht voor de derde keer zijn krachtigste raket, de Falcon Heavy, de ruimte ingestuurd. Het is de eerste keer dat het Amerikaanse ministerie van Defensie op de raket meelift. Aan boord van de tot STP-2 gedoopte vlucht zijn 24 onderzoekssatellieten, waaronder een atoomklok, een zonnezeil en een proefopstelling voor ‘groene’ raketbrandstof. De al overvolle Falcon Heavy nam ook de as van 151 personen mee het heelal in.