Het Braziliaanse oerwoud is dit jaar volgens het Braziliaanse nationale instituut voor ruimteonderzoek (INPE) getroffen door een recordaantal van bijna 73.000 branden.
Volledig scherm
Het Braziliaanse oerwoud is dit jaar volgens het Braziliaanse nationale instituut voor ruimteonderzoek (INPE) getroffen door een recordaantal van bijna 73.000 branden. © AFP

Braziliaanse president: ngo’s hebben bosbranden Amazonegebied gesticht

De Braziliaanse president Jair Bolsonaro beschuldigt niet-gouvernementele organisaties (ngo’s) ervan bosbranden in het Amazonegebied te hebben gesticht. Dat zouden ze volgens de president hebben gedaan nadat de Braziliaanse regering de financiële steun aan de ngo’s had ingetrokken.

  1. Bolsonaro tegen Noren: Hou je geld en help Merkel bos aan te leggen in Duitsland

    Bolsonaro tegen Noren: Hou je geld en help Merkel bos aan te leggen in Duitsland

    De Braziliaanse president Jair Bolsonaro heeft hard uitgehaald naar Duitsland en Noorwegen, nadat die landen bekendmaakten de financiële bijdragen aan Braziliaanse milieuprojecten te stoppen. ,,Is Noorwegen niet het land dat walvissen doodt op de Noordpool? En daar naar olie boort? Die hoeven ons niet het goede voorbeeld te geven’’, zei Bolsonaro in reactie op het stopzetten van de Noorse bijdrage aan het Amazonefonds.