Brexit-kopstuk Nigel Farage besmeurd met milkshake

videoBrexit-coryfee Nigel Farage is vandaag in Newcastle bekogeld met een milkshake. Een 32-jarige man is direct na het incident aangehouden op verdenking van mishandeling.

Op het moment dat de voormalig UKIP-voorman vanmiddag samen met enkele collega's over straat loopt, wordt hij uit het niets besmeurd met een banaan-karamel milkshake. De verdachte, Paul Crowther, zei dat hij het plakkerige goedje over Farage heen gooide uit protest tegen de ‘haat en racisme’ van de politicus.

Farage is niet de eerste Britse politicus die wordt bekogeld met het drankje. De milkshake is de afgelopen tijd uitgegroeid tot protestsymbool in Groot-Brittannië.  Eerder werden al twee andere rechtse politici besmeurd met een milkshake. 

Vorige week moest in Schotland een vestiging van McDonald’s zelfs tijdelijk stoppen met de verkoop van milkshakes. De politie wilde geen risico lopen op nieuwe incidenten tijdens een bijeenkomst van de Brexit Party. 

Volledig scherm
Nigel Farage enkele moment na het milkshake-incident © AP
Volledig scherm
Farage is net bekogeld met een milkshake. Rechts wordt de verdachte weggeduwd door de beveiliging van de politicus. © REUTERS
  1. Moeder sluit zoon met ADHD jarenlang op in slaapkamer: ‘Ik wilde rustig tv kijken’

    Moeder sluit zoon met ADHD jarenlang op in slaapkamer: ‘Ik wilde rustig tv kijken’

    Justitie in België heeft flinke celstraffen geëist tegen de ouders van een jongen met ADHD die dagelijks langdurig op zijn kamer werd opgesloten en niet naar het toilet mocht. Volgens zijn vader en moeder deden ze dat om 's avonds rustig televisie te kunnen kijken. Na een tip van klasgenoten viel de politie uiteindelijk binnen bij het gezin. Daarbij werden op de stinkende en beschimmelde tienerkamer onder meer ettelijke plastic flessen met urine aangetroffen.