John Anglin en de brief die de FBI vijf jaar geleden mogelijk van hem ontving.
Volledig scherm
John Anglin en de brief die de FBI vijf jaar geleden mogelijk van hem ontving. © Fotomontage HLN

Brief van ontsnapte gangster: 'Ja, wij overleefden de uitbraak uit Alcatraz'

Ontsnappen van gevangeniseiland Alcatraz werd vorige eeuw onmogelijk geacht. Wie al uit de gevangenisburcht wist te breken, kreeg de baai van San Francisco voor de kiezen. Door zijn sterke stroming een onneembare horde, zo was het idee. Toch slaagden in 1962 mogelijk drie gevangenen erin te ontkomen aan 'The Rock’ en zorgden zo voor een van Amerika’s grootste mysteries.

 1. Hoe een sprookjesachtige roadtrip door de VS eindigde in een ware nachtmerrie
  PREMIUM
  reconstructie

  Hoe een sprookjes­ach­ti­ge roadtrip door de VS eindigde in een ware nachtmer­rie

  De verdwijning van youtuber Gabby Petito (22) houdt de Verenigde Staten al weken in de greep. Petito en haar verloofde Brian Laundrie (23) vertrokken begin juli op roadtrip door de VS. Het moest de tijd van hun leven worden. Tot hun reisverslagen in augustus plots stopten, en de blondine abrupt verdween. Brian keerde alleen terug naar huis. Niet veel later verdween hij zelf. De reconstructie van een gruwelijk fout gelopen roadtrip.
 2. Van bespreking atoomakkoord met Iran is tijdens VN-top in New York geen sprake
  Nieuws/Update

  Van bespreking atoomak­koord met Iran is tijdens VN-top in New York geen sprake

  Ministers van het Verenigd Koninkrijk, China, Frankrijk, Duitsland en Rusland zullen deze week toch geen ontmoeting hebben met afgevaardigden van Iran, in de hoop de vastgelopen gesprekken over het atoomakkoord uit 2015 vlot te trekken. Eerder liet de Franse minister van Buitenlandse Zaken Jean-Yves Le Drian weten dat zo’n ontmoeting plaats zou vinden tijdens de 76ste Algemene Vergadering van de Verenigde Naties. Maar EU-buitenlandchef Josep Borrell ontkent dit.