Brits koppel lokt pedofiel in de val

VideoEen vals facebookprofiel: meer hadden de Britse Katie en Neil Ivall niet nodig om een pedofiel in Bedfordshire in de val te lokken. Craig Chapman dacht dat hij afgesproken had met de veertienjarige 'Kerry', maar in werkelijkheid stond het volwassen koppel hem op te wachten. De twee hielden hem net zo lang aan het lijntje tot de politie kwam opdagen.

Quote

Het is niet mijn bedoeling om iemand pijn te doen, ik wil ze alleen maar aan de schandpaal nagelen

Neil, zelfverklaard pedofielenjager

Het duo lokte de man eind vorig jaar in de val, en inmiddels is Chapman veroordeeld tot zestien maanden cel. Voor de rechtbank maakte de kinderlokker geen schijn van kans, daarvoor waren zijn chatberichten te expliciet. Hij gaf uiteindelijk toe dat hij bewust een minderjarig meisje wilde ontmoeten.

Nooit agressief
Katie (30) en Neil (38) werken als receptioniste en bouwvakker, maar in hun vrije tijd jagen ze op pedofielen. ,,We hadden hem eerst verteld dat Kerry vijftien jaar was. We hebben er vervolgens nog een jaar afgedaan, maar dat had absoluut geen effect op hem", zegt Katie tegen Daily Mail.

,,Hij wilde zo snel mogelijk afspreken, we kregen zonder enig probleem zijn foto en telefoonnummer. In die supermarkt belde hij het nummer van het meisje waar hij seks mee dacht te zullen hebben."

Elke dag een pedofiel
,,In mijn ogen lokken we hen niet in de val", voegt Katie toe. ,,Die mannen kiezen er vrijwillig voor om op die manier tegen een 'tienermeisje' te praten. Ze vragen zelf om af te spreken. Pas als ze komen opdagen, beseffen ze dat ze een probleem hebben. Als we er de tijd voor hadden, zouden we dagelijks zeker één pedofiel kunnen pakken.''

Daar komt geen geweld bij kijken, zegt Neil. ,,Ik ben nooit agressief. Het is niet mijn bedoeling om iemand pijn te doen, ik wil ze alleen maar aan de schandpaal nagelen."

Opleiden
De twee hebben pedofielen betrapt in de plaatsen Brighton, Northampton, Nottingham, Norfolk en Rotherham. ,,Op dit moment zitten er nog een paar in de pijplijn. We zouden graag anderen opleiden, zodat ze groepjes kunnen vormen en nog meer pedofielen kunnen pakken."

De politie van Bedfordshire laat weten dat mensen nooit het recht in eigen handen mogen nemen, maar van de agenten zelf krijgen Katie en Neil naar eigen zeggen alleen maar steun. Als Chapman vrijkomt, moet hij zich laten behandelen. Zijn naam zal ook tien jaar lang op de lijst met zedendelinquenten staan.

  1. Uber-topman zwaar onder vuur: ‘Moord op Khashoggi was vergissing, maar wij maken ook vergissingen’

    Uber-top­man zwaar onder vuur: ‘Moord op Khashoggi was vergissing, maar wij maken ook vergissin­gen’

    Dara Khosrowshahi, de man die bij Uber als topman is aangesteld om het bedrijf in rustiger vaarwater te brengen, is diep door het stof gegaan tegenover aandeelhouders en publiek. Aanleiding is een interview dat hij gaf aan het programma Axios on HBO. Daarin leek Khosrowshahi de moord op de Saudische journalist Jamal Khashoggi te vergoelijken. ,,Mensen maken fouten’’, klonk het vergevend.
  2. Ewan (18) op randje van dood door e-sigaret: 'Dat ding heeft mijn leven verpest’

    Ewan (18) op randje van dood door e-sigaret: 'Dat ding heeft mijn leven verpest’

    Een 16-jarige jongen is in Engeland bijna overleden aan een zware longaandoening die in verband wordt gebracht met het gebruik van de elektronische sigaret. De nu 18-jarige Ewan Fisher belandde met hevige ademhalingsproblemen op de intensive care en keek de dood recht in de ogen. Leon van der Toorn, voorzitter van de Vereniging van Artsen voor Longziekten, vreest voor vergelijkbare gevallen in Nederland. ,,Dit gaat ook hier vaker voorkomen.”