Volledig scherm
Sophie Lionnet. © AFP

Brits stel vermoordde au pair om waanidee

Een rechtbank in Londen heeft een Brits echtpaar schuldig verklaard aan de moord op hun Franse au pair. Dat melden Britse media. De twee stonden vandaag voor de rechter.

Het levenloze lichaam van de Franse Sophie Lionnet werd in september vorig jaar gevonden bij het Londense huis waar ze werkte als au-pair. Haar bazin was geobsedeerd door het waanidee dat haar ex-vriend en de au pair samenspanden om hen seksueel te misbruiken. 

Lionnet werd wekenlang ondervraagd en gemarteld. Nadat ze het meisje hadden vermoord, verbrandden ze haar lichaam in de tuin. Het echtpaar bekende het lichaam van het meisje te hebben verbrand, maar ontkende haar te hebben vermoord. Het lichaam was te ernstig verbrand om een doodsoorzaak te kunnen vaststellen.

Volledig scherm
De ouders van Sophie. © AFP

Parel


De Française uit het Noord-Franse Troyes, verhuisde in januari 2016 naar Engeland om haar Engels te verbeteren. ,,Ze was een parel'', omschrijft haar oom haar aan de BBC. ,,Aardig, zacht. Ze hield van iedereen, ze hield ervan om mensen blij te maken.''

De zaak kwam aan het licht nadat buren de brandweer belden toen ze een vreemde rooklucht roken in de tuin. Brandweermannen vonden vervolgens het verkoolde lichaam van de vrouw en daarnaast kleding en sieraden.

De rechter buigt zich op 26 juni opnieuw over de zaak. Dan moet bekend worden welke straf de 40-jarige man en de 35-jarige vrouw krijgen.