Volledig scherm
Foto ter illustratie © REUTERS

Britse (81) beleeft 'rampzalige' vakantie in Spanje: te veel Spanjaarden

De Britse Freda Jackson (81) had lang uitgekeken naar haar vakantie in de Spaanse badplaats Benidorm. Maar het werd niet wat ze er van verwacht had. De belangrijkste reden: de vele Spanjaarden.

,,Het hotel was vol Spaanse toeristen”, vertelde ze aan de Lancashire Telegraph. ,,Ze werkten ons op de zenuwen, omdat ze zich zo onbeschoft gedroegen. En het entertainment in het hotel was volledig gericht op Spanjaarden. Waarom kunnen zij niet ergens anders naartoe op vakantie gaan?”

De vakantieproblemen begonnen overigens al eerder voor Jackson en een 61-jarige vriend. Pas enkele dagen voor de trip kwamen ze erachter dat hun reis een dag was vervroegd, iets wat reisbureau Thomas Cook vergeten was door te geven. 

Bovendien hadden ze vanwege hun beperkte mobiliteit gevraagd om een hotel in een vlakke omgeving, maar kwamen ze in een heuvelachtig gebied terecht. ,,We hadden de grootste moeite om deze vakantie te kunnen betalen en het is volledig in het water gevallen. Ik heb ervan moeten huilen.”

Vakantievoucher

Jackson en haar vriend hebben bij Thomas Cook het volledige bedrag teruggeïst dat ze voor de trip hebben betaald: 1133 pond (1268 euro). Aanvankelijk moesten ze het doen met een vakantievoucher ter waarde van 75 pond, maar inmiddels heeft het reisbureau een beter bod gedaan: 566 dollar (634 euro). Of de Britse vakantiegangers hiermee akkoord gaan, is nog niet bekend.

  1. Stewardess van iconische foto aanslag Zaventem dreigt baan te verliezen

    Stewardess van iconische foto aanslag Zaventem dreigt baan te verliezen

    De kleren aan flarden gescheurd, helemaal onder het stof, zwaargewond en duidelijk in shock. Eén foto maakte van Nidhi Chaphekar het symbool voor de terreur van 22 maart 2016. De Indiase stewardess moest na de aanslag op de luchthaven van Zaventem 23 operaties ondergaan en lang revalideren. Nu dreigt ze haar baan bij Jet Airways te verliezen door het dreigende faillissement van de Indische luchtvaartmaatschappij. Toch blijft ze optimistisch.