Volledig scherm
De Amerikaanse president Donald Trump. © AFP

Britse ambassadeur in de VS noemt Trump ‘onbekwaam’

De Britse ambassadeur in de Verenigde Staten, Kim Darroch, heeft in politieke memo’s de Amerikaanse president Donald Trump ,,onbekwaam’’ en ,,disfunctioneel’’ genoemd. Dat meldt de Britse krant The Mail on Sunday, die de memo's heeft ingezien.

De ambassadeur, volgens de krant een van de Britse topdiplomaten, zegt te verwachten dat het presidentschap van Trump eindigt in schande. ,,We verwachten niet dat het Witte Huis onder Trump normaler zal worden’’, schrijft hij in een van de memo’s. Naar aanleiding van van het bezoek van de president aan het Verenigd Koninkrijk noemt Darroch Trump ,,onzeker’’ en ,,incompetent’’.

,,De onderlinge strijd in het Witte Huis en de chaos, die door Trump worden afgedaan als nepnieuws, zijn grotendeels waar’’, aldus de ambassadeur.

The Mail on Sunday meldt dat de memo’s zijn gelekt door iemand binnen het uitgebreide ambtenarenapparaat in het Verenigd Koninkrijk en dat ze de periode beslaan van 2017 tot nu.

  1. President Mexico na vrijlating zoon El Chapo: we willen geen oorlog

    President Mexico na vrijlating zoon El Chapo: we willen geen oorlog

    De Mexicaanse autoriteiten hebben een storm aan kritiek gekregen nadat donderdag de zoon van de bekende drugsbaas El Chapo kort na zijn arrestatie werd vrijgelaten vanwege een geweldsexplosie die de aanhouding veroorzaakte. Maar de Mexicaanse president Andrés Manuel López Obrador verdedigt het besluit. ,,De beslissing is genomen om levens te beschermen. Je kan vuur niet met vuur bestrijden. We willen geen doden. We willen geen oorlog’’, zei hij vrijdag op een persconferentie.