Britse ex-dj schuldig aan misbruik jonge meisjes

Ray Teret, een Britse ex-dj en vriend van de roemruchte presentator en pedofiel Jimmy Savile (1926-2011) is schuldig bevonden aan verkrachting van zeven jonge meisjes en het aanranden van elf anderen. Teret pleegde de feiten in de jaren zestig en zeventig, oordeelde de jury.

Teret werd als dj bij Radio Caroline bekend onder de artiestennaam Ugly Ray. In uitgaansgelegenheden in vooral Manchester ontmoette hij zijn slachtoffers. Teret blijft erbij niet schuldig te zijn. Hij werd in 1999 al veroordeeld wegens seks met een 15-jarige. Ook dat spreekt hij nog steeds tegen. Teret is vrijdag in hechtenis genomen. De straf wordt later bepaald.

Het seksschandaal rond presentator Jimmy Savile brak in de herfst van 2012 los. Savile was al overleden. Hij zou honderden kinderen hebben misbruikt. De zaak leidde tot onderzoeken naar seksueel misbruik bij de publieke omroep BCC en de Nationale Gezondheidsdienst (NHS).

 1. Verenigde Staten dankbaar voor verzorging graven Margraten
  Video

  Verenigde Staten dankbaar voor verzorging graven Margraten

  De Verenigde Staten zijn de Limburgse bevolking zeer dankbaar dat zij sinds het einde van de Tweede Wereldoorlog voor de graven van 8301 gesneuvelde Amerikaanse soldaten zorgen op het ereveld in het Zuid-Limburgse Margraten. "Omdat de Limburgers zich hebben ontfermd over hen die hier rusten, worden zij nooit vergeten. Dit unieke adoptieproject is een van de voorbeelden waarom de Verenigde Staten en Nederland echte vrienden zijn", zei de Amerikaanse ambassadeur Pete Hoekstra zondag.
 2. Corona-uitbraak in Duits restaurant: ‘Besloten feest, waar regels niet werden nageleefd’
  Video en update

  Corona-uit­braak in Duits restaurant: ‘Besloten feest, waar regels niet werden nageleefd’

  De corona-uitbraak in het Duitse district Leer, vlak over de grens bij Nieuweschans, is mogelijk te wijten aan het niet naleven van de hygiëneregels tijdens een besloten feest in een restaurant. Dat hebben de autoriteiten bekendgemaakt. Achttien personen zijn inmiddels besmet met het nieuwe coronavirus. Veertien van hen waren op 15 mei aanwezig in de Alte Scheune (Oude Schuur) in Moormerland.