Volledig scherm
© REUTERS

Britse minister wil hogere straffen voor zuuraanvallen

Groot-Brittannië wil zwaardere straffen voor aanvallen met zuur. Dat schrijft de Britse minister Amber Rudd vandaag in een ingezonden stuk in de Sunday Times. 

In Londen vinden steeds meer van dergelijke aanvallen plaats, merkt Rudd op. BBC meldde na de zuuraanvallen in Londen van afgelopen donderdag dat sinds 2010 meer dan 1.800 meldingen zijn gedaan van aanvallen met bijtende stoffen in de Britse hoofdstad. 

Minister Rudd gaat daarom onderzoeken of de wet moeten worden aangescherpt en hoe de zorg voor slachtoffers kan worden verbeterd. ,,We kunnen en zullen onze respons verbeteren'', aldus de minister. Ze wil dat bijtende stoffen voortaan te boek staan als wapens, zodat daders 'de volledige kracht van de wet voelen'. Verder wil ze de verkoop van zuur aan banden leggen.

In verband met de vijf aanvallen in Londen is afgelopen week een 16-jarige jongen aangehouden. Hij wordt beschuldigd van het toebrengen van ernstig lichamelijk letsel en beroving. Enkele slachtoffers liepen brandwonden in het gezicht op.