Britse premier Boris Johnson positief getest op coronavirus

videoDe Britse premier Boris Johnson is positief getest op het coronavirus. Dat meldt de premier zelf op Twitter. Ook de Britse minister van Gezondheid Matt Hancock is positief getest.  Gisteren werd bekend dat ook Prins Charles het coronavirus heeft opgelopen. 

In een video op zijn twitteraccount meldt Johnson dat hij sinds 24 uur symptomen vertoont. Hij heeft een hoestje en een verhoogde temperatuur, zo zegt hij zelf. De 55-jarige premier blijft zeven dagen in zijn ambtswoning op Downing Street 10. Britse media melden dat Johnsons zwangere vriendin Carrie Symonds (32) zich met hun hond heeft teruggetrokken in hun woning in de Zuid-Londense wijk Camberwell.

Johnson laat weten dat hij zijn werkzaamheden vanuit huis onverstoord voort zal zetten. Dat is volgens de premier mogelijk dankzij de ‘betoverende moderne technologie’. Johnson heeft de test afgenomen in zijn ambtswoning. 

In de videoboodschap op Twitter bedankt hij alle hulpverleners en medici die zich inzetten tegen de verspreiding van corona ,,Het was heel bijzonder om ook op deze manier onderdeel uit te maken van de coronacrisis.” Ook de politie, de leraren en alle overige hulpverleners worden geprezen voor hun inzet in de coronacrisis. De premier eindigt zijn videoboodschap met de mededeling: ‘Samen gaan we dit verslaan’.

Het is nog niet bekend waar de premier het virus heeft opgelopen. Ook is er nog niet gecommuniceerd over eventuele quarantaine van ministers en medewerkers die veel met Johnson samenwerken. Vandaag werd wel bekend dat de Britse minister van Gezondheid Matt Hancock ook positief is getest op het virus. Ook hij werkt de komende week geïsoleerd door. Britse media suggereerden dat ook minister van Financiën Rishi Sunak patiënt is, maar bronnen op zijn ministerie weerspreken dat hij zich in quarantaine plaatst.

Quote

Samen gaan we dit verslaan

Boris Johnson

Prins Charles

Eerder deze week werd bekend dat Prins Charles positief is getest op het virus. Direct na de diagnose besloten Charles en Camilla in quarantaine te gaan. Volgens Buckingham Palace gaat het naar omstandigheden goed met de prins. ,,Hij is de afgelopen dagen vanuit huis aan het werk gegaan, zoals gewoonlijk.” Hoe de prins besmet raakte, is niet duidelijk. ,,Hij heeft in de afgelopen weken veel ontmoetingen gehad in het kader van zijn publieke rol.”

Zijn moeder, Queen Elizabeth, heeft geen klachten, liet Buckingham Palace weten. De 93-jarige vorstin zag haar oudste zoon in de ochtend van 12 maart voor het laatst, meldde het paleis. ,,Ze houdt zich aan alle adviezen die worden voorgeschreven wat betreft haar gezondheid.”

 In Groot-Brittannië zijn tot nu toe 11.600 mensen positief getest, meldt de BBC.

Luister ook naar het laatste nieuws over het coronavirus in de podcast Achter het Verhaal:

Boris Johnson.
Volledig scherm
Boris Johnson. © REUTERS

Bekijk al onze video's over corona:

Bekijk hier het aantal besmettingen in Europa:

 1. Een vriendelijke reus die op het verkeerde pad belandde: dit was George Floyd
  PREMIUM
  PROFIEL

  Een vriendelij­ke reus die op het verkeerde pad belandde: dit was George Floyd

  Er wordt steeds meer bekend over George Floyd (46), de Afro-Amerikaanse man die vorige week maandag om het leven kwam door politiegeweld in de Amerikaanse stad Minneapolis. Zijn leven kende pieken en dalen. Hoewel hij bekend stond als een veelbelovende sportman, belandde hij op het verkeerde pad en ging hij uiteindelijk de cel in voor een gewapende overval. De laatste jaren deed de ‘vriendelijke reus’ er alles aan om zijn leven weer op de rails te krijgen. Wie was George Floyd?
 2. Zwangere olifant bezwijkt aan ananas vol vuurwerk: ‘Ze had de schat van het bos moeten zijn’

  Zwangere olifant bezwijkt aan ananas vol vuurwerk: ‘Ze had de schat van het bos moeten zijn’

  Dierenmishandeling in een Indiaas dorpje heeft een zwangere olifant vorige week het leven gekost. En dat van haar ongeboren jong. ,,Haar onderkaak was gebroken en ze kon niet meer eten’’, klinkt het. De arme dikhuid kreeg van boze dorpelingen in de regio Attappadi een ananas gevuld met vuurwerk aangeboden. Toen het dier erop kauwde, explodeerde de vrucht met daverende kracht. En met dodelijke afloop.