De Britse minister van Financiën Kwasi Kwarteng en premier Liz Truss zetten hun plan om de rijken minder belasting te laten betalen niet door.
Volledig scherm
De Britse minister van Financiën Kwasi Kwarteng en premier Liz Truss zetten hun plan om de rijken minder belasting te laten betalen niet door. © Getty Images

Britse regering schrapt belastingverlaging voor rijken na kritiek

De Britse regering ziet af van haar omstreden plan om het hoogste tarief van de inkomstenbelasting te schrappen. Dat heeft de Britse minister van Financiën Kwasi Kwarteng laten weten.

15 reacties

 • H. Hendriksen

  2 maanden geleden
  Hoe lang nog voordat iedereen er van doordrongen is dat brexit de grootste scam ooit was, en enkel ellende heeft gebracht?
 • Peter Van Baaren

  2 maanden geleden
  ?? De rijken moeten dokken,, sorry ,, iemand moet toch betalen voor die toelslagen , subsidies en al dat gratis geld,,,
 • J Vergouwen

  2 maanden geleden
  Zolang mensen 9 miljoen betalen voor een vaasje of 125 miljoen voor een schilderij terwijl kinderen uit armoede met een lege maag naar school moet de belasting voor rijken juist overal flink omhoog, ook in Nederland. Deze belastingbaten dienen ingezet te worden voor de bestaanszekerheid van mensen, en niet, zoals nu, om via subsidies en compensaties voor multinationals en de uitkoop van boeren voor de banken, wederom terug te belanden in de zakken van vermogende aandeelhouders.
 • J Zeeman

  2 maanden geleden
  @geert postmus: Ja hoor, dat doet onze regering ook. Maar jij wil dat de regering ook doet wat het hoort. Dat is niet regeren maar volgen. Daar hebben we ze niet voor gekozen. En voor wat betreft deze dame: ze wil gewoon nog de volgende verkiezingen winnen, en daarna zal ze alsnog 'niet luisteren'.
 • Hans Lindeboom

  2 maanden geleden
  Truss én Kwarteng staan op de loonlijst van het World Economic Forum, ik denk dat ik er dan nog maar weinig aan hoef toe te voegen. Hans Lindeboom.