Britse soldaten in Afghanistan schieten op foto oppositieleider Jeremy Corbyn

Het Britse ministerie van Defensie is een onderzoek gestart omdat er een video is opgedoken waarin soldaten in Kaboel een foto van oppositieleider Jeremy Corbyn gebruiken als schietschijf. ,,De beelden zijn authentiek. Dit is onacceptabel’’, bevestigt het ministerie aan Sky News.

De troepen zijn gestationeerd in een legerbasis in de Afghaanse hoofdstad. Naar verluidt zouden verfkogels gebruikt zijn bij het schieten op de afbeelding van de leider van Labour. ,,Dit gedrag past niet bij de hoge standaarden die ons leger stelt’’, reageert het ministerie verontwaardigd.

Op de beelden zijn vier militairen te zien, terwijl ze hun pistolen leegschieten. Nadat ze klaar zijn, draait de camera richting een bord met daarop Corbyn. De tekst onder het filmpje, dat via Snapchat is verspreid, luidt: ‘happy with that’.

Alarmerend

‘Dit is alarmerend’, zegt een geschrokken woordvoerder van de Labour-partij ,,We hebben alle vertrouwen dat het ministerie dit zorgvuldig onderzoekt en hiertegen optreedt.” Het ministerie van Defensie is naar aanleiding van het filmpje een onderzoek gestart.

Volgens Sky News zou de schietbaan gelegen zijn in de New Kabul Compound. Soldaten krijgen daar zogenaamde ‘beschermengel’-trainingen. ,,Er hangen afbeeldingen van beroemdheden op de schietbaan’’, meldt een verslaggever. ,,Maar die VIPs moeten worden beschermd en niet beschoten.’’

Volledig scherm
De soldaten in Afghanistan zouden met verfpatronen op het portret van Corbyn hebben geschoten. © Videostill/Beeldbewerking AD
 1. Verdachte Pokémon-moord over dodelijke wurgseks: ‘Ik wilde het superextreem doen, tot ze zou sterven’
  PREMIUM

  Verdachte Poké­mon-moord over dodelijke wurgseks: ‘Ik wilde het superex­treem doen, tot ze zou sterven’

  Het scheelde heel weinig of de verdachte van de geruchtmakende Pokémonmoord in Antwerpen had twee jaar geleden nog meer slachtoffers gemaakt. Vlak na het moment dat hij de put met het lichaam van zijn eerste slachtoffer dicht had gegooid, was de seksueel geobsedeerde Jonny Van Den B. al weer aan het chatten met een ander meisje dat ‘naar zijn Pokémon moest komen kijken’. Ook voor dodelijke ‘wurgseks‘? ,,Daar kan ik geen uitspraken over doen”, zei de verdachte gisteren ontwijkend.
 2. ‘VS waarschuwden Engeland dat ze diplomatenvrouw die Harry doodreed zouden weghalen’

  ‘VS waarschuw­den Engeland dat ze diplomaten­vrouw die Harry doodreed zouden weghalen’

  Amerika heeft de Britse regering op de hoogte gebracht van haar voornemen de van het doodrijden van Harry Dunn (19) verdachte diplomatenvrouw terug te halen naar haar thuisland. De Britten maakten daar bezwaar tegen maar dat mocht niet baten. De Amerikaanse Anne Sacoolas vertrok kort na het dodelijke ongeval met gebruikmaking van de diplomatieke immuniteit van haar man en ontkwam daarmee vooralsnog aan strafrechtelijke vervolging.
 3. Oppositie Bolivia beschuldigt president Morales van manipulatie verkiezingen

  Oppositie Bolivia beschul­digt president Morales van manipula­tie verkiezin­gen

  Carlos Mesa, de belangrijkste uitdager van de zittende president Evo Morales bij de presidentsverkiezingen in Bolivia, zet grote vraagtekens bij de uitslag van de verkiezingen. De kiescommissie van Bolivia maakte maandag bekend dat Morales de verkiezingen in de eerste ronde alsnog heeft gewonnen. Mesa vermoedt dat de regering de resultaten heeft gemanipuleerd om een beslissende ronde tussen hem en Morales te voorkomen.