Illustratiefoto.
Volledig scherm
Illustratiefoto. © Getty Images

Britse studie: ‘Mopshonden lijden hun hele leven, koop ze niet meer’

Mopshonden missen veel basisfuncties van een normale hond. Ze lijden een heel leven lang, blijkt uit een nieuwe Britse studie onder meer dan 16.000 mopshonden.

61 reacties

 • John van Splunder

  1 maand geleden
  Ik heb zelf ook een mopshond. Heb deze overgenomen toen ze drie jaar was. Had ook ademhalingsproblemen. Heb haar hieraan laten helpen. Sindsdien niet meer snurken. zorg er ook voor dat ze geen overgewicht heeft. Neem dus bewust geen puppy! Het is natuurlijk belachelijk om mensen aan te spreken dat ze een mopshond hebben als je niets weet van de historie van de hond zoals in mijn geval. Zoek een goede fokker die een ouderwetse mopshond (met snuit!) voort brengt
 • Yolanda Jonkheijm

  1 maand geleden
  Ff goed lezen er staat een Britse studie. Die is dus alleen in Engeland gedaan!! En ja daar zijn de fokkers niet zo snugger! Kortere kromme pootjes/ geen snuot en dubbele krul in staart! Niet in de rest van de wereld. Heb een mops hij is al 14 jaar en in goede gezondheid hij heeft een pracht neusje waardoor veel mensen denken dat hij een frans bulletje is. Hij ademt goed slaapt graag eet en knuffelt graag! Altijd vrolijk nooit sjagerijnig!! Zouden veel mensen een voorbeeld aan kunnen nemen!!!
 • H.J.S Siglé

  1 maand geleden
  Degene die zo'n hond aanschaffen weten er vaak niets vanaf en helemaal niet dat zo'n dier eronder lijdt !! Kijk nou naar Gorden die is door iedereen gewaarschuwd maar hij heeft er maling aan en weet het natuurlijk weer beter en schaft er nog één aan ... en juist doordat deze mensen hardleers en eigenwijs zijn worden deze honden gefokt omdat er vraag naar is. En dat begrijp ik dus niet, je schaft zo'n hond toch aan uit liefde voor dat dier en waarom laat je hem dan zo lijden ????
 • RHL Huberton

  1 maand geleden
  "Jamaar mijn hondje had daar geen last van" Veel ontkenners hier. Jammer, maar dat weerlegt het onderzoek niet. En wat (de reacties mbt) katten met dit bericht te maken hebben snap ik ook niet.
 • Lianne Van schoten

  1 maand geleden
  John Pronk inderdaad katten binnen houden is echt geen dierenleed m n katten lopen in de tuin als ik ook in de tuin ben ik wil niet dat ze vogeltjes vangen. En als je ze leuke speelgoed muisjes geeft en andere dingen om ze actief te houden is er niks aan de hand. Het heet niet voor niks huisdier. Mijn katten zijn allemaal erg oud geworden en nu twee van bijna drie vermaken zich prima.