Een Britse toerist viel van 13 hoog
Volledig scherm
Een Britse toerist viel van 13 hoog © Tanit Hotel

Britse toerist dood na val van dertien hoog op Ibiza

Een 26-jarige Britse toerist is op Ibiza overleden toen hij in de populaire badplaats San Antonio van dertien hoog naar beneden viel. Jaarlijks sterven er op Ibiza, Mallorca en Menorca meerdere toeristen aan de gevolgen van een val of sprong van het balkon.

De lokale krant Diario de Ibiza bericht over de zaak. Volgens de krant viel de Engelsman zondagochtend op de binnenplaats van het appartementengebouw Tanit. De toerist was met een groep van ruim twintig Engelsen op vakantie. De politie is een onderzoek gestart. 

Balconing

Hoe de onfortuinlijke toerist is gevallen is nog niet duidelijk. Wel heeft Ibiza vaker te maken met sterfgevallen door een val of sprong van het balkon. Zo zijn op Ibiza, Mallorca en Menorca al meerdere doden gevallen als gevolg van balconing:  jongeren springen van het hotelkamerbalkon naar beneden in het zwembad. Hoteleigenaren gaven eerder aan om die reden de balkons te beveiligen.

De Spaanse overheid waarschuwt toeristen al jaren voor de risico's van de levensgevaarlijke trend. Daarbij zouden jaarlijks gemiddeld zes dodelijke slachtoffers vallen. De trend zou vooral populair zijn onder Britse jongeren die na een avondje stappen dronken terugkeren in het hotel en elkaar ophitsen om van het balkon in het zwembad te springen.

De Britse regering zette in 2012 zelfs bekende Engelsen in om jongeren uit het Verenigd Koninkrijk ervan te overtuigen niet mee te doen aan balconing.

  1. Als het virus straks verslagen is, wacht de strijd met de maffia
    PREMIUM
    Dagboek Italië

    Als het virus straks verslagen is, wacht de strijd met de maffia

    Italiaanse kinderen mogen toch niet buitenspelen, het is zuur maar ze moeten nog even doorbijten. Nu de nieuwe besmettingen blijven dalen is het zaak nog even vol te houden, zei premier Conte woensdagavond. ‘Anders is het allemaal voor niks geweest’. Ondertussen duikt er ook een andere, bijna, onzichtbare vijand op. Correspondent Angelo van Schaik bericht vanuit Rome. Alle eerdere afleveringen lees je hier.