Volledig scherm
Foto ter illustratie. © Pixabay

Britse toerist huurt racemonster en rijdt 40.000 euro aan boetes bij elkaar

Het kan iedereen overkomen dat een vakantie achteraf duurder blijkt dan van tevoren was berekend. Voor een Britse toerist viel de rekening wel heel veel hoger uit. Hij verzamelde binnen vier uur ruim 41.000 euro aan snelheidsboetes in Dubai.

De man, van wie de identiteit niet bekend is, huurde afgelopen dinsdag een Lamborghini Huracán in Dubai en reed vervolgens de drukste weg van de stad op. Hij gaf daar een flinke dot gas, niet wetende dat er verschillende snelheidscamera's langs de weg staan. 

,,De toerist heeft iedere snelheidsflitser aangetikt op de Sheikh Zayed-weg en haalde een topsnelheid van 240 kilometer per uur'', meldt de staatskrant The National. In minder dan vier uur tijd reed hij een totaal boetebedrag van 175.000 dirhams bij elkaar, omgerekend ongeveer 41.210 euro. 

Quote

Het is zijn eigen fout, dus hij moet betalen

Faris Mohammed Iqbal, Verhuurder van de Lamborghini

De verhuurders van de Lamborghini vertelden de krant dat de toerist zijn paspoort had achtergelaten als borg. Ze durven de auto niet eerder terug te halen dan op de datum die met de huurder is afgesproken, bang dat ze anders zelf de boetes moeten betalen.

,,De auto is nog steeds bij de toerist, geparkeerd bij zijn hotel. En we gaan niet proberen hem eerder terug te halen. Wij gaan de boetes niet betalen. Het is zijn fout, dus hij moet betalen", zegt verhuurder Faris Mohammed Iqbal. 

Land ontvluchten

Volgens lokale media zijn de boetes gericht aan de geregistreerde eigenaar van de auto, het verhuurbedrijf. De Britse toerist zou dan ook vrij zijn het land te verlaten. Maar zonder paspoort gaat dat niet. Toch zijn de verhuurders bang dat het de Britse toerist wel lukt.

,,Ik was bang dat hij naar zijn ambassade zou gaan en zou zeggen dat hij zijn paspoort kwijt was geraakt. Dan zou hij een nieuwe krijgen waarmee hij het land gewoon uit kan", aldus Iqbal. Of de Britse man zich aan zijn afspraken met het verhuurdersbedrijf houdt, moet nog blijken.

  1. Extreemrechtse partij Spanje: ‘Medaille voor burgers die inbrekers doden’

    Extreem­recht­se partij Spanje: ‘Medaille voor burgers die inbrekers doden’

    De Spaanse extreemrechtse partij Vox, die bij de verkiezingen volgende maand een goede kans maakt voor het eerst in het parlement te komen, stelt voor dat burgers die een inbreker verwonden of doden een ,,medaille voor burgerlijke verdienste” zouden krijgen. ,,Wij willen van Spanje niet de ‘Far West’ maken, maar wel een plaats waar de inwoners veilig zijn”, zei partijleider Javier Ortega Smith zondag op een verkiezingsbijeenkomst.