Volledig scherm
Yeridiana en haar baby. © Facebook

Britse vakantiegangster bevalt ongepland in VS: ‘Rekening gaat oplopen tot 330.000 euro’

Een Brits koppel houdt gemengde gevoelens over aan de geboorte van hun dochter Lily. Het meisje kwam drie maanden te vroeg ter wereld en vecht nu in een Amerikaans ziekenhuis voor haar leven. 

Voor Louis Borrill en zijn verloofde Yeridiana Chazares zijn de zorgen nog niet voorbij. Zij waren op het moment van de bevalling op vakantie in de Verenigde Staten. En daar zullen ze nu verplicht moeten blijven tot Lily voldoende aangesterkt is. Een medische reisverzekering hebben ze niet, waardoor de rekening dreigt op te lopen tot ruim 330.000 euro.

Chazares bezocht haar familie in Baltimore om het heuglijke nieuws van haar zwangerschap te vieren. Toen ze zich op een ochtend koortsig voelde, besloot ze voor alle zekerheid naar een ziekenhuis te gaan. Daar kwam het stel erachter dat de vrouw op het punt stond te bevallen. 

,,De uren in aanloop naar de geboorte waren hectisch. We wisten niet wat doen en maakten ons allebei heel wat zorgen. Maar tegelijk beseften we ook dat we kalm moesten blijven, onze dochter kon elk moment geboren worden", aldus Borrill.

De volgende ochtend kwam Lily ter wereld met een gewicht van amper 765 gram. Ze kon niet zelfstandig ademen en moest met een buisje in leven gehouden worden.

In drie weken tijd heeft het meisje heel wat vooruitgang geboekt. Al waren er tussendoor ook nog  een paar zeer benauwde momenten. Zo stokte haar ademhaling twee keer en moest ze gereanimeerd worden. 

Volgens de artsen zal het nog drie à vier maanden duren vooraleer Lily volledig uit de gevarenzone is. Eerder mag ze het ziekenhuis absoluut niet verlaten. ,,We hebben geen medische verzekering genomen omdat die 4.400 euro kostte”, aldus Louis. ,,Er werd net vanwege de zwangerschap stevig doorgerekend. Voor tien dagen leek ons dat echter serieus overdreven. Nu keert die beslissing als een boemerang in ons gezicht terug.”

Het koppel is een geldinzamelingsactie gestart om de gepeperde ziekenhuisrekening te kunnen betalen. De teller staat voorlopig op ruim 2.000 euro.

  1. Amerikaanse centrale bank verlaagt rente opnieuw

    Amerikaan­se centrale bank verlaagt rente opnieuw

    De renteverlaging moet de economie een steuntje in de rug geven, zei bankpresident Jerome Powell. In juli werd de rente ook al verlaagd. Toen was dat de eerste keer in ruim tien jaar. Het belangrijkste rentetarief komt nu op een bandbreedte van tussen de 1,75 procent en 2,0 procent. Met de stap was op de financiële markten al rekening gehouden. Voor de Amerikaanse president Donald Trump is de renteverlaging waarschijnlijk niet voldoende. Hij voert de druk op de Fed al geruime tijd op om de rente te verlagen en zou het liefst een negatief tarief zien. In Trumps optiek zet de centrale bank de Verenigde Staten op achterstand ten opzichte van andere economische grootmachten als de Europese Unie. Trump liet al snel zijn ongenoegen blijken via Twitter, waar hij Fed-baas Jerome Powell verweet een lafaard te zijn. ,,Jay Powell en de Federal Reserve falen opnieuw’’, schreef Trump na het bekendmaken van de renteverlaging. ,,Geen ‘lef’, geen gevoel, geen visie! Een vreselijke communicator!’’