Een Marks & Spencer supermarkt.
Volledig scherm
Een Marks & Spencer supermarkt. © EPA

Britten gooien kilo de deur uit, rekenen alleen nog in pounds

BREXITBritse tegenstanders van de Europese Unie kunnen hun geluk niet op. Groot-Brittannië neemt afscheid van de kilo’s, de traditionele pounds en pints krijgen het alleenrecht.

36 reacties

 • Henk van Krevel

  4 weken geleden
  Ik dronk toch al heel weinig Engelse wijn.
 • R. Vlak

  4 weken geleden
  Rare jongens die Rom.... Eh Britten. Lekker terug naar the dark ages daar. Waarschijnlijk denken ze daar dat Britannia still "rules" the waves.
 • Julia van Damme

  4 weken geleden
  Ik geef ze het grootste gelijk van de wereld! Gewoon lekker terug naar je eigen tradities, gewoonten en gebruiken, zonder bemoeienis van Brussel! Mooier kan het niet. Er is al genoeg eenheidsworst in de wereld en niet in de laatste plaats in Europa. Nu Nederland nog. Lekker terug naar de gulden, geen Europese aanbestedingen meer voor zaken van nationaal belang, geen klimaatbemoeienis meer, geen Europees, maar nationaal vluchtelingenbeleid (wat in sommige EU-landen al gebeurt) etc.etc.
 • Kevin Kerklaan

  4 weken geleden
  @peter de jong u wilt dat wij ook gaan stoppen met de kilo?
 • John Houben

  1 maand geleden
  Waarom zou je iets gemakkelijk maken als het ook moeilijk kan.
 1. Grootste drugsoperatie ooit in Turkije: ‘Çetin G. zegt dat hij met hulp van Nederlandse agenten vluchtte’
  PREMIUM

  Grootste drugsopera­tie ooit in Turkije: ‘Çetin G. zegt dat hij met hulp van Nederland­se agenten vluchtte’

  De Schiedamse drugsbaron Çetin G. zou in 2016 Nederlandse politieagenten hebben omgekocht die hem hielpen vluchten naar Turkije. Dat vertellen twee Turkse hoofdofficieren van justitie die het onderzoek Operatie Moeras hebben geleid - ‘de grootste drugsoperatie in de geschiedenis van de Turkse Republiek’. Maandag begint in Ankara het enorme strafproces tegen G. en 72 medeverdachten.