Britten massaal weer naar de pub: 8,5 miljoen liter bier, afstandsregel niet altijd gerespecteerd
videoDe Engelsen zijn vandaag massaal teruggekeerd naar de pubs. Die waren meer dan drie maanden lang gesloten vanwege het coronavirus. Britse media schatten dat er 15 miljoen ‘pints’ aan bier over de toonbank gaan of al zijn gegaan. Dat komt neer op 8,5 miljoen liter bier.
Delen per e-mail
De pubbezoekers mogen dat volgens de coronaregels niet aan de bar consumeren, maar moeten dat doen op plaatsen waar ruimte is om afstand van elkaar te houden.Op beelden van The Daily Mail is te zien hoe grote groepen bierdrinkers zich buiten op straat niet aan de afstandsregels houden. Dicht op elkaar gepropt proosten ze voor de camera. De regering wees er nochtans op de voorschriften te respecteren. Groepjes mochten samen uit, op voorwaarde dat ze zeker een meter van elkaar verwijderd bleven.
Een groep drinkers heeft voor de foto wel voorzorgsmaatregelen genomen en zit vlakbij elkaar aan een tafeltje in een pub in speciale beschermde witte pakken met mutsen en maskers. Maar voor de ‘pints’ in hun handen zal het mondmasker waarschijnlijk hebben moeten wijken.
Hogere prijzen
Ongeveer 23.000 pubs openden vandaag de deuren weer. In de kroegen zelf is veel veranderd. Zo mogen er bijvoorbeeld maar een beperkt aantal gasten naar binnen en is livemuziek niet toegestaan. Voor sommige pubs stonden om 07.00 uur ‘s morgens al klanten te wachten tot de deuren opengingen.
Het enthousiasme wordt vermoedelijk iets getemperd door de hogere prijzen van de consumpties. In de horeca proberen ondernemers de in de lockdown verloren inkomsten nu een beetje te compenseren met hogere prijzen. Maar volgens deskundigen komt dat dit jaar niet meer goed. De meeste pubs zouden in de komende 12 maanden geen winst meer kunnen maken.
Premier Boris Johnson kondigde de verdere versoepeling van de coronamaatregelen een tweetal weken geleden aan. Gisteren waarschuwde hij nog dat zijn regering lokale lockdowns kan invoeren als zou blijken dat de afstandsregels niet nageleefd worden. Op terrassen mochten klanten al langer weer bediend worden.
Restaurants, kapsalons en bioscopen mochten vanaf middernacht klanten ontvangen na een verplichte sluiting van drie maanden. ‘Trimdependence day’, heet dat in de volksmond, een variant van de Amerikaanse Onafhankelijkheidsdag. Pubs moesten enkele uren langer wachten, net om uitspattingen tegen te gaan. Met een virale hashtag als ‘Super Saturday’ kwam daar echter niet veel van in huis. Heel wat Britten maken zich dan ook zorgen over de mogelijke gevolgen.
Gratis onbeperkt toegang tot Showbytes? Dat kan!
Log in of maak een account aan en mis niks meer van de sterren.Lees Meer
-
PREMIUM
Pandemie raakt starters hard: ‘Aan begin van lockdown had ik niet eens een bureau thuis’
Als starter sta je normaal al voor uitdagingen genoeg, maar zeker als je tijdens een pandemie voor het eerst aan de bak moet zien te komen. VCP Young Professionals, de jongerenorganisatie van vakbond VCP, vroeg onlangs aandacht voor deze groep werkenden, die tussen wal en schip dreigt te vallen. Drie starters op de arbeidsmarkt vertellen over hun ervaringen van het afgelopen jaar. ,,Uiteindelijk bracht ik zestien uur per dag in dezelfde ruimte door.’’ -
PREMIUMKoken & eten
Hebben we straks alleen nog keuze uit blauw (AH) of geel (Jumbo)?
Met de verkoop van tachtig Deen-winkels aan AH, Vomar en Dekamarkt verdwijnt er weer een supermarktformule. In 2000 telde ons land nog 46 verschillende formules, twintig jaar later zijn het er nog 26. Is er nog bestaansrecht voor de kleinere supermarktketen of beperkt de keuze zich steeds meer tot blauw (AH) of geel (Jumbo)? -
Inwoners van Moskou mogen stemmen over de terugkeer van ‘Bloedige Felix’
De bewoners van Moskou kunnen vanaf donderdag een week stemmen over de vraag of het standbeeld van de stichter van de geheime dienst van de Sovjet-Unie moet terugkeren in het centrum van de stad. Het standbeeld van Felix Dzerzjinski (1877-1926) werd in 1991 door een woedende menigte neergehaald, maar is bewaard gebleven in en speciaal park vol met weggesleepte Sovjethelden. -
PREMIUMPomppionier
Tango lanceert tankstation van de toekomst: duurzame brandstof en laadpalen
Ruim twee decennia na de introductie van Nederlands eerste onbemande pomp komt pionier Tango nu met het tankstation van de toekomst, waarin duurzame brandstoffen en elektrisch rijden een prominente rol spelen. -
PREMIUM
AstraZeneca en zijn vaccin: hoe één farmaceut heel Europa tot waanzin drijft
Farmaceut AstraZeneca drijft Europa met zijn coronavaccin tot waanzin. Waarom krijgen wij veel minder vaccins dan de Britten? Hoeveel vaccins zijn er vanuit Leiden naar Engeland verscheept? En wat valt Europa zélf te verwijten? Morgen moet het bedrijf op het matje komen bij het Europees Parlement.
-
Twitter wil met meer reclame omzet in drie jaar verdubbelen
Techbedrijf Twitter wil zijn jaaromzet in de komende drie jaar verdubbelen tot 7,5 miljard dollar. Daarvoor kijkt het bedrijf vooral naar advertenties en het aantrekken van meer gebruikers. Ook denkt Twitter aan abonnementen op zijn twitter-app voor professionele gebruikers, Tweetdeck. -
Vergeldingsactie VS in Syrië kost zeker 17 pro-Iraanse strijders het leven
De Verenigde Staten hebben in het oosten van Syrië luchtaanvallen uitgevoerd op doelen bij de Iraakse grens van milities die door Iran worden gesteund. Het Pentagon zei dat de aanvallen een vergelding waren voor een raketaanval in Irak eerder deze maand waarbij een civiele aannemer om het leven kwam en een Amerikaanse militair en andere coalitietroepen gewond raakten. -
‘Stukken Amazone-regenwoud illegaal te koop op Facebook’
Delen van het Amazone-regenwoud in Brazilië worden illegaal te koop aangeboden op Facebook, zo heeft de Britse publieke omroep BBC ontdekt. Facebook zegt dat het niet uit eigen beweging actie zal ondernemen om de handel via het eigen platform te stoppen.