Volledig scherm
© REUTERS

Broer van Abdeslam gepakt voor overval

De oudere broer van terreurverdachte Salah Abdeslam, Mohamed, is gearresteerd vanwege een gewapende overval op ambtenaren in België. Dat meldden diverse Waalse media vandaag.

De overval vond op 23 januari even na 14.00 uur plaats. Hoewel er op het gemeentehuis van Sint-Jans-Molenbeek elektronisch kan betaald worden, zijn er nog veel mensen die in cash betalen. Dat geld wordt dan ook regelmatig naar de bank gebracht. Die dag waren drie bedienden van de gemeente op weg naar de bank toen ze bij hun aankomst aan de bank overvallen werden door een persoon met een mes. Die ging er vervolgens met het geld vandoor. Het Brusselse parket wou uit veiligheidsredenen het precieze bedrag niet kenbaar maken maar welingelichte bronnen spreken over 70.000 euro.

“Op donderdag 22 februari werden vier personen gearresteerd en gisteren werden ze voor de onderzoeksrechter geleid”, zegt Brussels parketwoordvoerster Ine Van Wymersch. “De onderzoeksrechter heeft twee van hen onder aanhoudingsbevel geplaatst en in verdenking gesteld voor diefstal met geweld in bende met wapenvertoon. Één van die personen is Mohamed Abdeslam. De andere twee personen werden vrijgelaten.”

Terreurverdachte Salah Abdeslam geldt als de enige overlevende terrorist van de aanslagen in Parijs, waarbij in november 2015 130 doden vielen.