Volledig scherm
Ridouan Taghi © Politie

Broers Mocro-kopstuk Ridouan Taghi opgepakt in zaak 'vergismoord'

De twee Nederlands-Marokkaanse mannen die in Marokko zijn opgepakt voor de liquidatie van een rechterszoon in Marrakech, zijn twee broers van de voortvluchtige topgangster Ridouan Taghi. Dat bevestigt de advocaat van de twee broers, Inez Weski, aan deze krant.

De aanhouding is een nieuwe, belangrijke stap in de jacht op de meest gezochte crimineel van Nederland.  Weski bevestigt dat het om de twee broers gaat en stelt dat ze inmiddels de Nederlandse consul heeft gevraagd om het duo bijstand te verlenen. Voor het overige kan ze op dit moment naar eigen zeggen verder geen mededelingen doen.

Vergismoord

Bij de 'vergismoord' was het doelwit zo goed als zeker de Nederlandse crimineel en clubeigenaar Mustapha 'Moes' F. , maar de rechterszoon was op zijn stoel gaan zitten in een uitgaansgelegenheid en werd toen doorzeefd.

Raadsvrouw Weszki heeft de Nederlandse consul gevraagd om bijstand en onderzoek naar de situatie van de twee Marokkaanse Nederlanders 'vanwege de verontrustende rapportages van internationale gerechten omtrent de eerbiediging van mensenrechten'.

Brein

Taghi (40) wordt genoemd als brein achter meerdere afrekeningen in het criminele circuit in Nederland, onder meer een vermoedelijke vergismoord in Utrecht. De Marokkaanse autoriteiten vermoeden dat Taghi ook het brein is achter de vergismoord in Marrakech. Er is in Nederland een beloning uitgeloofd van 25.000 euro voor de tip die leidt tot zijn aanhouding.

De naam van Taghi kwam eerder naar voren nadat een kroongetuige zich bij justitie had gemeld. Die wees hem aan als opdrachtgever voor een liquidatie in Utrecht, waarvan een andere man mogelijk bij vergissing het slachtoffer werd. Deze getuige, Nabil B., heeft een reeks verklaringen afgelegd die bewijs zouden leveren tegen opdrachtgevers van liquidaties. 

Kort na de verklaringen van B. werd zijn broer doodgeschoten.