Volledig scherm
Het ongeluk gebeurde nabij dit treinstation in Wyong. © Wikimedia

Broertjes: 'Papa is net aangereden door een trein'

In het Australische Wyong, in de provincie Nieuw-Zuid-Wales, is gisteravond (lokale tijd) een man omgekomen door een aanrijding met een trein. Zijn twee zoontjes van 5 en 6 jaar waren getuige van de botsing met dodelijke afloop.

Het drietal had net boodschappen gedaan en wilde via een kortere weg naar huis terugkeren. Daarvoor moesten ze de spoorweg oversteken. De 43-jarige vader bracht z'n zoontjes veilig naar de overkant en keerde terug om de tassen met boodschappen op te pikken, maar daar liep het mis. De man had de aanstormende trein niet zien aankomen en werd aangereden. Hij overleefde de klap niet.

Een vrouwelijke automobilist vond de twee jonge kinderen rond 21 uur dolend langs de snelweg. 'Papa is net aangereden door de trein', zei een van de jongens, meldt Rod Peet van de lokale politie. Agenten vonden later het lichaam van de man. De machinist van de trein had de aanrijding niet opgemerkt en was doorgereden richting Fassifern.

Het ongeval gebeurde op zo'n 700 meter van het treinstation van Wyong, op een plaats die verboden is voor voetgangers. Volgens Peet is het niet toegelaten om de sporen daar over te steken en staat er een bovendien een hek om wandelaars tegen te houden. Hoe het drietal over de afsluiting geraakte, is nog niet duidelijk. Uit berichten op sociale media blijkt inmiddels dat de plaats dikwijls gebruikt werd om onderweg naar huis de weg af te snijden.