Volledig scherm
Prins Philip stopt met autorijden. © EPA

Brokkenpiloot Prins Philip (97) levert vrijwillig zijn rijbewijs in

De Britse prins Philip (97), de echtgenoot van koningin Elizabeth, levert ‘na zorgvuldig beraad’ vrijwillig zijn rijbewijs in. Dat meldt de BBC. Philip veroorzaakte in januari een ongeluk in Sandringham, nabij het landhuis van de koninklijke familie.

De prins belandde toen met zijn Land Rover Freelander op zijn kant, nadat hij op een Kia botste. Philip zag de auto niet door de laagstaande zon. Daarbij raakten twee vrouwen lichtgewond, een baby van negen maanden bleef ongedeerd. De prins bood in een brief zijn excuses aan aan een van de slachtoffers, Emma Fairweather.

,Het spijt me heel erg voor mijn aandeel in het ongeluk”, schreef de hertog van Edinburgh. ,,Ik was erg geschokt na het ongeval, maar ben blij dat niemand ernstig gewond is geraakt. Na afloop hoorde ik wel dat u een gebroken arm had, dat spijt mij heel erg.”

In gesprek met de Sunday Mirror over de brief, die 23 januari op de mat binnenkwam, zei Fairweather blij te zijn met het (ietwat late) excuus van de prins. ,,Ik vond het erg leuk dat hij gewoon afsloot met ‘Philip’, in plaats van zijn formele titel. Ik was blij verrast door dat persoonlijke tintje.”

Twee dagen na het ongeluk was Philip overigens nog gefotografeerd terwijl hij zonder gordel autoreed. De politie ging daarop met de prins in gesprek. 

Prins Philip was op 17 januari betrokken bij een verkeersongeval