Volledig scherm
© Mathias Mariën

Brugs jongetje (6) overlijdt na aanrijding door vrachtwagen

updateEen kind van 6 jaar is vanochtend in het Belgische Brugge met zijn fiets onder een vrachtwagen beland. Het jongetje is inmiddels overleden, weet Het Laatste Nieuws.

Hij wilde rond 8.30 uur met zijn fiets in de hand de weg oversteken om op het schoolplein te komen, maar hij werd voor de ogen van andere kinderen en ouders geschept door een vrachtwagen. Het jongetje kwam onder de wielen terecht. Hij is ter plaatse gereanimeerd en in kritieke toestand overgebracht naar het ziekenhuis. Daar is hij overleden.

De vrachtwagen is afkomstig uit Alblasserdam, van Kroon Transport. Kroon is een internationaal opererend transportbedrijf dat onder de vlag van MAAT transport opereert. Het bedrijf kan geen verdere mededelingen doen over de oorzaak van het ongeluk. ,,We leven ontzettend mee met de nabestaanden van het slachtoffertje. Iedereen hier op kantoor is aangeslagen. Het heeft een enorme impact, er zijn geen woorden voor", zo zegt woordvoerder van MAAT Dimphi van Amen. 

Volgens het bedrijf hoeft de chauffeur niet in België te blijven om de loop van het onderzoek af te wachten. De Belgische politie onderzoekt de zaak.

Volledig scherm
© Mathias Mariën
Volledig scherm
© Mathias Mariën
  1. ‘Ouders sturen huurmoordenaar af op eigen adoptiezoontje (11) voor verzekeringsgeld’

    ‘Ouders sturen huurmoorde­naar af op eigen adoptie­zoon­tje (11) voor verzeke­rings­geld’

    Een in Londen woonachtig echtpaar wordt verdacht van betrokkenheid bij de brute moord op hun eigen adoptiezoontje. De 30-jarige Kaval Raijada en zijn echtgenote Arti Dhir (55) zouden in India een huurmoordenaar op het kind hebben afgestuurd, zodat ze een flinke som verzekeringsgeld konden claimen. De Indiase overheid is woest en zet alles op alles om het echtpaar, dat in Engeland op vrije voeten is, uitgeleverd te krijgen.