Brussel: Al deze zomer vrij reizen met ‘groene pas’

Video en updateVakantiegangers hoeven niet te wachten tot heel Europa coronavrij is om weer naar het zuiden te reizen. Dat kan ook deze zomer al met een ‘coronapas’, waarvoor Europees Commissievoorzitter Ursula von der Leyen morgen (woensdag) concrete voorstellen lanceert.

87 reacties

 • Piet Verhoef

  1 jaar geleden
  Ik ben voor een vaccinatiebewijs. Dan kunnen de lockdown maatregelen eerder terug en de economie weer verder. Vooral voor de ondernemers die nu niets verdienen.
 • No Raldo

  1 jaar geleden
  Absoluut mee eens, omdat dit naar mijn mening de enig mogelijke weg naar de 'oude' vrijheid is. Ik begrijp weliswaar goed dat er mensen zijn die zeggen: vrijheid en vrijheid van bewegen is een grondrecht. Klopt. Maar dan wel in een veilige omgeving zonder rondwarend corona, want dat ervaar ik niet als vrijheid. Dan wordt ouderen en bijvoorbeeld longpatiënten hun vrijheid afgenomen. Is dat dan een goede, eerlijke keuze? Bovendien: prik niet verplichtvoor paspoort, (negatief) testbewijs is ook ok!
 • Martien Röling

  1 jaar geleden
  Superplan, zou zo snel mogelijk geprikt willen worden, dat is de manier terug naar het oude normaal
 • van Wensen

  1 jaar geleden
  Top regeling! Zeker doen!
 • Van Duijvenboden

  1 jaar geleden
  Vrij deelnemen aan de samenleving, zonder onderscheid en discriminatie is een grondrecht en mag nooit beperkt worden. Mensen die zeggen “je hebt keuze” gaan hier volledig aan voorbij. De keuze om de integriteit van je lijf op te geven of je deelname aan de samenleving is geen keuze. Wel of niet reizen naar Azie is geen grondrecht en derhalve inderdaad een vrije keuze. Iedereen die voor is moet rekening houden met het feit dat dit het begin is en er telkens meer “keuzes” opgedrongen zullen worden