Brussel woedend over opslag AstraZeneca-vaccins in Italië: ‘Onaanvaardbaar’

VideoDe Europese Commissie in Brussel wil dat vaccinproducent AstraZeneca snel en goed uitlegt waarom het in Italië 29 miljoen doses anti-coronavaccins achterhoudt terwijl het in de verste verte niet voldoet aan zijn Europese leverantieverplichtingen en tal van lidstaten zitten te springen om vaccin.  

29 reacties

 • Dick Auckel

  1 jaar geleden
  Hoelang nog laten we ons ringeloren door een bedrijf dat AZ produceert en die heel Europa de wet voorschrijft. Ik dacht dat de kopstukken van Europa toch wat slimmer moeten zijn en het bedrijf AZ aan banden moeten leggen. Is er dan geen mogelijkheid om dit bedrijf te verplichten haar eerder gemaakt afspraken na te komen of het risico te lopen hun vergunning in te trekken, dit moet in een land als Nederland toch tot de mogelijkheden behoren. Hier heb je voor alles een vergunning nodig!
 • Dolly J. de Groot

  1 jaar geleden
  Dolly J. de Groot. We worden toch al jarenlang door de EU-Brussel voorgelogen en bedrogen? En blijft Franske Timmermansje ons, de burgers maar miljarden euro's aftroggelen, bah.
 • S. Ophuijsen

  1 jaar geleden
  Ik wil niet vervelend zijn, maar over Pfizer hoor of lesje niks. Niks over bijwerkingen, niks over leveringsvoorwaarden die geschonden worden. Vanaf begin is Astra Zeneca al dwars. Ik weet niet of ik na de laatste berichten gevaccineerd wil worden met dit middel.
 • mark ramaekers

  1 jaar geleden
  zeer slecht werk van de advocaten van de europese commissie, om niet vast te leggen dat er een geldboete voor de producent zou volgen als ze niet kunnen leveren, nu staat er alleen maar in de stukken dat de producenten "hun best moeten doen "om te leveren,dom dus
 • van Gogh

  1 jaar geleden
  Waarom wordt door diverse mensen gesteld dat dit bedrijf speelt met mensenlevens? Wonen er alleen in Europa mensen? Wanneer een vaccin buiten Europa wordt gezet redt het toch net zo goed een mensenleven als wanneer het bij een Europeaan wordt gezet?
 1. TERUGLEZEN | 7644 nieuwe coronagevallen, weer meer coronapatiënten in ziekenhuizen
  VIDEO

  TERUGLEZEN | 7644 nieuwe coronage­val­len, weer meer coronapa­tiën­ten in ziekenhui­zen

  Tussen donderdagochtend en vrijdagochtend zijn 7644 nieuwe coronagevallen geregistreerd. Dat is vergelijkbaar met de voorgaande twee dagen. Het aantal coronapatiënten in Nederlandse ziekenhuizen is het afgelopen etmaal gestegen, net als de dag ervoor. Het aantal opgenomen patiënten met Covid-19 is nu 2221, 29 meer dan op donderdag. Dat is het hoogste aantal sinds 3 februari. Dat blijkt uit cijfers van het Landelijk Coördinatiecentrum Patiënten Spreiding (LCPS). Het laatste nieuws over het coronavirus lees je in ons liveblog.
 2. Weer Nederlander (50) omgekomen in de bergen: ‘Nieuwe wandelaars vaak onervaren de berg op’
  Met video

  Weer Nederlan­der (50) omgekomen in de bergen: ‘Nieuwe wandelaars vaak onervaren de berg op’

  Een man van 50 uit Nederland is om het leven gekomen door een val tijdens een bergwandeling in Oostenrijk. Volgens de politie in Tirol viel hij 80 tot 100 meter naar beneden. Het is niet duidelijk waardoor dat gebeurde. Het is in korte tijd al de vijfde Nederlandse dode die valt in bergachtig gebied. De Koninklijke Nederlandse Klim- en Bergsport Vereniging wijt dat aan onervarenheid.