Brussel woedend over opslag AstraZeneca-vaccins in Italië: ‘Onaanvaardbaar’

VideoDe Europese Commissie in Brussel wil dat vaccinproducent AstraZeneca snel en goed uitlegt waarom het in Italië 29 miljoen doses anti-coronavaccins achterhoudt terwijl het in de verste verte niet voldoet aan zijn Europese leverantieverplichtingen en tal van lidstaten zitten te springen om vaccin.  

29 reacties

 • Dick Auckel

  4 maanden geleden
  Hoelang nog laten we ons ringeloren door een bedrijf dat AZ produceert en die heel Europa de wet voorschrijft. Ik dacht dat de kopstukken van Europa toch wat slimmer moeten zijn en het bedrijf AZ aan banden moeten leggen. Is er dan geen mogelijkheid om dit bedrijf te verplichten haar eerder gemaakt afspraken na te komen of het risico te lopen hun vergunning in te trekken, dit moet in een land als Nederland toch tot de mogelijkheden behoren. Hier heb je voor alles een vergunning nodig!
 • Dolly J. de Groot

  4 maanden geleden
  Dolly J. de Groot. We worden toch al jarenlang door de EU-Brussel voorgelogen en bedrogen? En blijft Franske Timmermansje ons, de burgers maar miljarden euro's aftroggelen, bah.
 • S. Ophuijsen

  4 maanden geleden
  Ik wil niet vervelend zijn, maar over Pfizer hoor of lesje niks. Niks over bijwerkingen, niks over leveringsvoorwaarden die geschonden worden. Vanaf begin is Astra Zeneca al dwars. Ik weet niet of ik na de laatste berichten gevaccineerd wil worden met dit middel.
 • ramakers

  4 maanden geleden
  zeer slecht werk van de advocaten van de europese commissie, om niet vast te leggen dat er een geldboete voor de producent zou volgen als ze niet kunnen leveren, nu staat er alleen maar in de stukken dat de producenten "hun best moeten doen "om te leveren,dom dus
 • van Gogh

  4 maanden geleden
  Waarom wordt door diverse mensen gesteld dat dit bedrijf speelt met mensenlevens? Wonen er alleen in Europa mensen? Wanneer een vaccin buiten Europa wordt gezet redt het toch net zo goed een mensenleven als wanneer het bij een Europeaan wordt gezet?
 1. TERUGLEZEN | 7644 nieuwe coronagevallen, weer meer coronapatiënten in ziekenhuizen
  VIDEO

  TERUGLEZEN | 7644 nieuwe coronage­val­len, weer meer coronapa­tiën­ten in ziekenhui­zen

  Tussen donderdagochtend en vrijdagochtend zijn 7644 nieuwe coronagevallen geregistreerd. Dat is vergelijkbaar met de voorgaande twee dagen. Het aantal coronapatiënten in Nederlandse ziekenhuizen is het afgelopen etmaal gestegen, net als de dag ervoor. Het aantal opgenomen patiënten met Covid-19 is nu 2221, 29 meer dan op donderdag. Dat is het hoogste aantal sinds 3 februari. Dat blijkt uit cijfers van het Landelijk Coördinatiecentrum Patiënten Spreiding (LCPS). Het laatste nieuws over het coronavirus lees je in ons liveblog.
 1. Britten kunnen ‘natuurbeleving met uniek zicht’ van Nederlands architectenbureau niet waarderen

  Britten kunnen ‘natuurbe­le­ving met uniek zicht’ van Nederlands architec­ten­bu­reau niet waarderen

  De ‘nieuwe outdoor attractie met een unieke kijkervaring’ die maandag zijn deuren opende in het centrum van Londen is alweer dicht. Bezoekers van Marble Arch Mound beklaagden zich volgens Britse media massaal bij de gemeente Westminster, die opdracht gaf voor de bouw van de kunstmatige groene heuvel met uitkijkplatform. Ze sloot de folly (dwaas bouwwerk) en geeft Londenaren en toeristen hun geld terug.
 2. Vakantie in Florence eindigt in drama: Nederlandse toerist (27) in tram in gezicht gestoken
  zes aanvallen

  Vakantie in Florence eindigt in drama: Nederland­se toerist (27) in tram in gezicht gestoken

  Een Nederlandse toerist (27) is donderdagochtend in de Noord-Italiaanse stad Florence neergestoken in een tram, schrijven diverse Italiaanse media. Een verdachte is aangehouden op verdenking van zes afzonderlijke aanvallen en voor het zich verzetten tegen een arrestatie. Het gaat volgens lokale dagbladen om een 31-jarige Iraakse immigrant zonder vaste woon- of verblijfplaats, die gedreven zou zijn door een afkeer jegens Amerikanen. Eén van zijn slachtoffers, een 30-jarige Italiaan, ligt met zeer ernstige verwondingen in het ziekenhuis.