Volledig scherm
Mensen wachten buiten een ziekenhuis op nieuws. © REUTERS

Buitenlandse Zaken volgt situatie Sri Lanka op de voet

Het ministerie van Buitenlandse Zaken laat weten de situatie op Sri Lanka nauwlettend te volgen. Er wordt uitgezocht of er Nederlanders betrokken zijn bij de explosies.

Bij de explosies in kerken en hotels zijn volgens de eerste berichten ook toeristen betrokken. Er zijn berichten over buitenlandse slachtoffers, maar hoeveel het er zijn en welke nationaliteit ze hebben is nog niet bekend. De aanslagen lijken gericht op toeristen, christenen en rijken.

Het ministerie gaat er vanuit dat er Nederlandse vakantiegangers in Sri Lanka zijn omdat het een populaire bestemming is, maar hoeveel precies is volgens woordvoerder Roel van der Meij niet duidelijk. ,,We moedigen mensen altijd aan om zich te melden als ze op vakantie gaan, maar niet iedereen doet dat.‘’

Medewerkers van de ambassade proberen nu te inventariseren bij de lokale autoriteiten of er Nederlanders onder de slachtoffers zijn en of er andere landgenoten zijn die hulp nodig hebben.  Ze kunnen zichzelf ook melden op een speciaal telefoonnummer: +31 247247247. Daar kunnen ook familieleden die zich zorgen maken in Nederland terecht.

  1. ‘Haal me hieruit!’ Laatste grap van Ierse opa op zijn eigen begrafenis gaat hele wereld over

    ‘Haal me hieruit!’ Laatste grap van Ierse opa op zijn eigen begrafenis gaat hele wereld over

    Daar stonden ze dan op het kerkhof in Zuid-Dublin, de familie en vrienden van Shay Bradley. Voor het afscheid van een geweldige vader en opa. Voor die immer pijnlijke laatste groet. Voor een traan... maar ook een onverwachte lach. Want de lieve ‘papabeer’ had tot ieders verbazing nog een grap voorzien op zijn begrafenis zaterdag. Een geluidsopname waarin hij deed alsof hij het maar niks vond in die kist van hem. De video van zijn laatste frats gaat nu de hele wereld rond.