Volledig scherm
Mensen wachten buiten een ziekenhuis op nieuws. © REUTERS

Buitenlandse Zaken volgt situatie Sri Lanka op de voet

Het ministerie van Buitenlandse Zaken laat weten de situatie op Sri Lanka nauwlettend te volgen. Er wordt uitgezocht of er Nederlanders betrokken zijn bij de explosies.

Bij de explosies in kerken en hotels zijn volgens de eerste berichten ook toeristen betrokken. Er zijn berichten over buitenlandse slachtoffers, maar hoeveel het er zijn en welke nationaliteit ze hebben is nog niet bekend. De aanslagen lijken gericht op toeristen, christenen en rijken.

Het ministerie gaat er vanuit dat er Nederlandse vakantiegangers in Sri Lanka zijn omdat het een populaire bestemming is, maar hoeveel precies is volgens woordvoerder Roel van der Meij niet duidelijk. ,,We moedigen mensen altijd aan om zich te melden als ze op vakantie gaan, maar niet iedereen doet dat.‘’

Medewerkers van de ambassade proberen nu te inventariseren bij de lokale autoriteiten of er Nederlanders onder de slachtoffers zijn en of er andere landgenoten zijn die hulp nodig hebben.  Ze kunnen zichzelf ook melden op een speciaal telefoonnummer: +31 247247247. Daar kunnen ook familieleden die zich zorgen maken in Nederland terecht.