Volledig scherm
Jared Kushner (links) en zijn vrouw Ivanka Trump, de dochter van Donald. © AP

Buren Ivanka Trump woest over inpikken parkeerplekken

Sinds de vader van Ivanka Trump de Amerikaanse presidentsverkiezingen won, staat het leven van de 'eerste dochter' van de VS op z'n kop. Aangezien haar man topadviseur van Trump is en zij zelf ook een kantoor in het Witte Huis heeft (ondanks het gebrek aan een officiële functie), is het stel naar Washington D.C. verhuisd. Daar is de buurt absoluut niet opgetogen over de komst van het stel en hun kinderen.

Volledig scherm
Het huis van Ivanka en Jared. © AP

Rhona Friedman, de nieuwe buurvrouw van Ivanka en Jared, bracht nadat het stel verhuisd was een handgeschreven briefje langs, waarin ze hen welkom heet. Er kwam nooit antwoord. Geeft niks, dacht Rhonda, ze hebben het vast druk met uitpakken en wennen aan hun nieuwe omgeving.

Het gebrek aan een persoonlijk bericht terug begon pas te steken toen er ineens 'verboden te parkeren' bordjes in de straat verschenen, rondom het huis van de Kushner-Trumps. Busjes en auto's van de Amerikaanse Secret Service - die Ivanka en haar gezin 24 uur per dag beschermen - pikken de overige parkeerplekken in. Zelfs voor het huis van Friedman zelf kwamen twee 'niet parkeren' borden te hangen. Die werden uiteindelijk verwijderd, nadat Friedman in actie kwam.

De buurtbewoners zijn al gewend aan de Secret Service-agenten, want de voormalige president Obama woont in dezelfde buurt. Ook de huidige minister van Buitenlandse Zaken Rex Tillerson woont om de hoek, maar voor zijn huis is het over het algemeen gesproken rustig. Dat schrijft The Washington Post.

Buiten het huis van Ivanka en Jared is het echter altijd druk. Soms staan er wel tien onbekende auto's voor de deur. ,,Ze hebben de hele straat overgenomen", klaagt een buurman. Volgens een buurvrouw is het net alsof er in de straat een nieuwe winkel open is gegaan. In totaal hebben zo'n twaalf buren geklaagd. 

Ivanka heeft niet gereageerd op de klachten. De woordvoerder van de Secret Service zegt dat de dienst 'zijn best doet' om samen te werken met bedrijven en individuen en verstoringen tot een minimum te beperken.