Burgemeester VS misbruikt invalidenkaart overledene

VideoAls burgemeester van Davenport vervulde Teresa Bradley jarenlang een voorbeeldrol. Groot was dan ook de schok toen de Amerikaanse dinsdag werd gearresteerd. Ze bleek misbruik te maken van een parkeerkaart van een overleden gehandicapte vrouw. Daarmee stond zij op parkeerplaatsen waar ze normaal niet mag staan.

Het beladen nieuws werd naar buiten gebracht door de Polk County Sheriff. De burgemeester van het plaatsje in Florida, met een paar duizend inwoners, werd aangehouden wegens misbruik van de identiteit van een overleden persoon en haar gehandicaptenparkeerkaart.

Verschillende getuigen hadden de politie afgelopen maand gewezen op het parkeergedrag van Bradley, beter bekend onder haar roepnaam Darlene. Ze parkeerde op gehandicaptenplaatsen, terwijl men wist dat ze niet gehandicapt was. Toch legde ze steeds een bewijs van haar 'handicap’ op het dashboard van haar Ford.

Video

Volledig scherm
De politie gaf beelden vrij waarop is te zien hoe burgemeester Teresa 'Darlene' Bradley (inzetje) parkeert op de gehandicaptenplaats bij het gemeentehuis. © Polk County Sheriff

De politie besloot haar te volgen. Agenten zagen Bradley haar auto parkeren op een gehandicaptenplaats bij het gemeentehuis. Daarna stapte zij - zo licht als een vogeltje - uit de auto, opende de achterbak en haalde daar een grote koffer uit. Alles werd op video vastgelegd. Op de beelden is te zien hoe de burgemeester richting gemeentehuis wandelt, de koffer rollend achter haar. 

Uit verder onderzoek bleek dat Bradley de invalidenkaart van een vrouw gebruikte die al in 2012 was overleden. De politie heeft haar in staat van beschuldiging gesteld. Ze is inmiddels op borgtocht vrij.

Derde termijn

De vrouw is sinds 2013 burgemeester van Davenport, ten zuidwesten van Orlando. In april van dit jaar won zij de verkiezingen voor haar derde termijn. Ze nam het daarin op tegen Abel Gonzalez. De verkiezingscampagne werd grimmig toen het team van Bradley een aantal inwoners een e-mail stuurde waarin tegenstrever Gonzales werd beschuldigd van verkeerd gebruik van 4.000 dollar aan gemeenschapsgeld. 

Gonzales diende een klacht in, maar verloor de verkiezingen. Bradley stelde de bouw van een nieuw buurthuis als een van haar belangrijkste doelen voor haar derde termijn. In het huis moeten jongerenactiviteiten, banketten en evenementen voor de inwoners worden georganiseerd. Ook kan het dienen als  toevluchtsoord voor orkanen.