Volledig scherm

Bus met 38 Belgische tieners vat vlam in Zwitserland

Vanochtend vroeg rond 5 uur heeft een Belgische autobus die op weg was naar een Italiaans skioord vuur gevat op de A2-snelweg ter hoogte van Göschenen in Zwitserland. De 45 inzittenden, onder wie 38 schoolkinderen tussen 10 en 12 jaar, konden tijdig geëvacueerd worden. Het ongeval roept herinneringen op aan het drama van Sierre, nu bijna een jaar geleden.

Alle passagiers kwamen er gelukkig met de schrik vanaf. De toeristen waren onderweg naar Italië voor een skivakantie toen de motor van de bus om nog onbekende redenen plots aan de ingang van de Gotthard-tunnel in brand vloog. De chauffeur reageerde bliksemsnel en parkeerde zijn voertuig op de pechstrook. De 38 tieners tussen 10 en 12 jaar konden net als de zeven volwassenen op tijd ontzet worden. Niemand raakte gewond en de reis kon verdergezet worden met een vervangbus.

De brandweer slaagde erin het vuur snel te blussen. De materiële schade bedraagt zo'n 10.000 euro. Een uurlang moest het verkeer omgeleid worden. De politie heeft een onderzoek ingesteld om de oorzaak van de brand te achterhalen.

Vorig jaar, op die fatale dertiende maart, lieten 28 mensen - onder wie 22 kinderen - het leven bij de tragedie met een Belgische autocar in de tunnel in het Zwitserse Sierre. De inzittenden waren toen op weg naar huis na een skivakantie.