Volledig scherm
Van de bus is na het ongeval weinig meer over. © AFP

Bus met toeristen stort in ravijn Tunesië: 24 doden en 18 gewonden

Bij een ongeval met een bus vol toeristen in het noordwesten van Tunesië zijn 26 mensen om het leven gekomen en 18 anderen gewond geraakt. Alle slachtoffers hebben de Tunesische nationaliteit en zijn tussen de 20 en 30 jaar oud, zo liet het Tunesische persbureau TAP weten.

De bus kwam uit Tunis en was op weg naar het westelijk gelegen Ain Draham toen hij in Amdoun, in de provincie Béja, in een scherpe bocht van de weg af raakte. Het voertuig raakte de vangrail en stortte vervolgens in het ravijn, aldus het ministerie van Binnenlandse Zaken. Volgens het ministerie ging het om een voertuig van een reisorganisatie.

Toeristische trekpleister

De toeristen waren op excursie naar Ain Draham, dat op een hoogte ligt van 800 meter. De bosrijke en bergachtige regio ligt niet ver van de Middellandse Zee en geldt als een belangrijke toeristische trekpleister.

Premier Youssef Chahed brak een bezoek aan het zuiden van het land af om met spoed terug te keren naar Kasbah, waar een crisiscentrum is opgezet. Ook de Tunesische president Kais Saied spoedde zich naar de plek van het ongeluk.

Sommige gewonden werden met spoed naar de nabijgelegen Amdoun- en Beja-ziekenhuizen gebracht, terwijl de meer ernstige gevallen naar gespecialiseerde ziekenhuizen in Tunis werden vervoerd.

Volledig scherm
Persoonlijke bezittingen die uit de bus zijn geslingerd. © AFP
Volledig scherm
De Tunesische president Kais Saied is op de plek van het ongeluk aangekomen. © AFP
Volledig scherm
Stoelen zijn uit de bus geslingerd. © AFP
Volledig scherm
© AFP