George Bush op archiefbeeld
Volledig scherm
George Bush op archiefbeeld © EPA

Bush waarschuwt Trump: macht soms verslavend

De Amerikaanse oud-president George W. Bush heeft zich vandaag sceptisch uitgelaten over het beleid van Donald Trump. Zo stelde de Republikein een voorstander te zijn van een gastvrij immigratiebeleid en noemde hij de media ,,onmisbaar voor de democratie''.

Bush zei in een interview met NBC dat ,,we allemaal antwoorden nodig hebben'' over de contacten tussen medewerkers van Trump en Rusland. De oud-president wilde niet zeggen of in zijn ogen een speciale aanklager aangesteld moet worden om die kwestie te onderzoeken.

Het was de eerste keer sinds het aantreden van Trump dat Bush een interview gaf. De oud-president nam daarbij afstand van de kritiek die Trump heeft op sommige nieuwsmedia, die door hem werden omschreven als ,,vijanden van het volk''.

,,We hebben de media nodig om mensen zoals ik verantwoording te laten afleggen'', zei Bush. ,,Macht kan erg verslavend zijn.''

  1. ‘Premier Conte groeit de laatste weken uit tot een soort corona-Churchill’
    PREMIUM
    Dagboek Italië

    ‘Premier Conte groeit de laatste weken uit tot een soort corona-Churchill’

    Nederland krijgt een app waarmee de overheid de verspreiding van het coronavirus kan monitoren. Iedereen kan nu gevolgd worden door de overheid en dat vinden we volstrekt normaal. Iets wat de meeste mensen tot voor een maand geleden onvoorstelbaar vonden, wordt nu geaccepteerd. Het vertrouwen in de overheid is groot, in Italië komen daar al barstjes in. Correspondent Angelo van Schaik bericht vanuit Rome. Alle eerdere afleveringen lees je hier.