Het bewuste viaduct op de snelweg A9 bij Marguerittes.
Volledig scherm
Het bewuste viaduct op de snelweg A9 bij Marguerittes. © Google Street View

Busje met Nederlandse familie ramt Frans viaduct: één dode, vier gewonden

Bij een zwaar verkeersongeval in de buurt van het Zuid-Franse Nîmes is vanmorgen vroeg een 41-jarige man uit Nederland om het leven gekomen. Hij bestuurde een bestelbusje dat door nog onbekende oorzaak een pijler van een viaduct over de snelweg ramde. Vier passagiers raakten gewond van wie eentje er ernstig aan toe was, melden Franse media. 

Volgens de Franse politie maken de vijf slachtoffers deel uit van een Nederlandse familie. Het ministerie van Buitenlandse Zaken bevestigt dat er een 41-jarige Nederlandse man bij het ongeluk is omgekomen. De man zou de vader zijn van een gezin. Het zwaargewonde slachtoffer werd ter plaatse gestabiliseerd door hulpverleners en daarna overgebracht naar het ziekenhuis in Nîmes. De overige drie inzittenden, een kind van negen en twee volwassenen van 50 en 72 jaar, raakten licht gewond en werden eveneens naar het ziekenhuis vervoerd.

Het ongeval gebeurde omstreeks 06.30 uur op de snelweg A-9 ter hoogte van Marguerittes, zo'n 10 kilometer ten noordoosten van de Zuid-Franse stad. Volgens de politie verloor de bestuurder door nog onbekende oorzaak de controle over het stuur van zijn bestelbus met daarachter een kleine aanhangwagen. Het voertuig, dat in noordelijke richting reed, knalde frontaal tegen de pijler van het viaduct. 

De brandweerkorpsen van Marguerittes, Nîmes en Saint-Gilles rukten uit voor het bergen van de slachtoffers en het voertuig. Door het ongeval was een van de drie rijstroken enkele uren afgesloten.  Dat veroorzaakte een file van  vijf kilometer. De snelwegpolitie onderzoekt de zaak.

  1. Familie sleept Belgisch ziekenhuis voor de rechter om weigeren intensive care

    Familie sleept Belgisch ziekenhuis voor de rechter om weigeren intensive care

    Een ziekenhuis in het Belgische Luik riskeert schadeclaims van coronapatiënten die een bed op de intensive care geweigerd zagen. Eén familie heeft inmiddels al een kort geding aangespannen om een 91-jarige patiënt met verschillende aandoeningen toch op de ic te krijgen. Artsen reageren verontwaardigd. ,,Erg wrang voor degenen die in oorlogssituaties zoals deze dag en nacht het beste van zichzelf staan te geven. Die mensen zouden niet nog eens rechtszaken mogen riskeren.”